GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Ocak 2020 Çarşamba 10:56

İzmir’deki o plaj otel karşılığında satılık!

Foça’da Kumburnu Plajı’nın satılması konusu belediye meclisinde gündeme geldi. Madde komisyona gönderildi. Başkan Gürbüz olası satışın sadece otel yapımı için gerçekleşebileceğini söyledi. Gürbüz, “Biz orayı otel karşılığı satmak istiyoruz. Tek turizm imarlı alanımız orası. Büyük bir şirket olacak. Daha önce 3 sefer yap-işlet-devret ile çıkılmış hiçbir şey olmamış” dedi. Gürbüz kararın turizm ve istihdam hamlesi olduğunu ifade etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Foça Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısında Kumburnu Plajı’nın satılması konusunu gündeme geldi. Mülkiyeti belediyeye ait olan ada ve parsel numarası belirtilen taşınmazın satışının hususu komisyona gönderildi. Foça Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Fatih Gürbüz konuya ilişkin açıklama yaptı.

Turizm imarlı tek alanın olduğu bölgenin otel yapımı noktasında değerlendirilmesi için hamlede bulunduklarını aktaran Belediye Başkanı Gürbüz, 2004 yılında kapatılan, Club Med adıyla bilinen Türkiye’nin ilk tatil köylerinden Fransız Tatil Köyü’ne süreçte iki kez talip olduklarını ve olumsuz bir cevapla karşılaştıklarını söyledi.

İlçenin turizm ve istihdam noktasında eksiğini kapatmak istediğini ifade eden Gürbüz satış kararının alınması halinde sadece otel yapımına ‘evet’ diyeceğini açıkladı.

BİZ ORAYI OTEL KARŞILIĞI SATMAK İSTİYORUZ
Gürbüz, "Club Med’i alamadığımız için yatak sayımız iyice düştü. Biz orayı otel karşılığı satmak istiyoruz. Tek turizm imarlı alanımız orası. Büyük bir şirket olacak. Daha önce 3 sefer yap-işlet-devret ile çıkılmış hiçbir şey olmamış. Mezbelelik ve bir dünya şeyin döndüğü yer. Orada milyonluk evler var, insanlar ev alıyor, oturamıyor. Biz bu dönemde hepsini kaldırdık ama ne kadar olursa olsun uyuşturucusundan tut bir dünya olay oluyor. Orası en gözde yer. Club Med 2004’te kapatıldığında bin 200 yatağımız 600’lere düştü. Bir çalıştay yapılacak, yer yok. Gelenleri yatıracak yer bulamıyoruz. Herkes belediyenin kapısında ‘işe gireyim’ diyor. En kötü 100 tane genç çalışır orada. Oradan gelecek 10-15 milyon neyse gelecek parayla belediyeye katkı sağlarız. Belediyenin görevi bir tek çöp toplamak değil ki! İş yapmamız lazım” dedi.

GENCECİK ÇOCUKLAR İŞSİZ, KAHROLUYORUM, GECE UYKU KALMADI
Arazinin süreciyle ilgili bilgi veren Gürbüz, “Satış yetkisi alalım diye komisyona verdik. Bilmiyorum komisyondan ne çıkacak. Anlatana kadar göbeğimiz çatlıyor ama bu turizm ve istihdam hamlesidir. 5 bin yıllık Foça’nın bir tane müzesi olmaz mı? 37 yıldan beri tapular çıkacak, çıkartamıyorlar! İş yapalım istiyoruz. Kapalı spor salonumuz var, altında Agora var, tadilat yapamıyorsunuz, çocuklar buz gibi yerde spor yapmaya çalışıyor. Biz de SİT, ÖÇK, askeriye, kazı kurulu var. Bir adım attığında hepsi karşımda. Çok zor! 9 ayda 6 sefer Ankara’ya gitmişim. Koruma amaçlı imar planımız yok! Olmaz mı? Club Med’e talip olduk, iki sefer ret çıktı. Verin diyoruz, takas diyoruz, yapmıyorlar. Ne yapayım? istihdam yaratmam, para bulmam, maaş ödemem, iş yapmam lazım. Oturayım 5 sene sonra ‘ben gidiyorum mu?’ diyeyim. Gencecik çocuklar işsiz, kahroluyorum, gece uyku kalmadı” açıklamasını yaptı.

Madde Ocak ayı meclis gündeminde, ‘Mülkiyeti Belediyemize ait olan İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi 1746 ada 1 parselde bulunan taşınmazın satışının yapılması hususunun görüşülmesi’ olarak yer aldı.