GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2020 Pazartesi 12:32

İzmir’deki o ilçe seçiminin sonuçları için flaş gelişme!

Aralık ayında Gaziemir’de gerçekleşen ve İlçe Başkanı Özkan’a karşı seçim kaybeden Türkmen usulsüzlük iddiasında bulundu ve kongreden çıkan sonuca itiraz etti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşen ilçe kongrelerinde İzmir’de sona gelindi. İlçe başkanlarının tamamının seçilmesinin ardından ise Şubat ayı ortalarında da il kongresi için sandık kurulacağı aktarıldı.

Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayında yapılan Gaziemir ilçe kongresi için flaş bir gelişme yaşandı.  Mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan ile yarışan ve 210 oya karşılık 150’de kalan ve seçimi kaybeden Ali Rıza Türkmen sonuçlara itiraz etti.

Seçimde usulsüzlük yapıldığını iddia eden Türkmen, Ankara’nın yolunu tuttu. Genel merkezde yöneticilerle görüşen ve itiraz dilekçesini resmi olarak ileten Türkmen gelecek cevaba göre yeni yol haritasını şekillendireceğini açıkladı.

Türkmen, “Usulsüzlük yapıldı. Parti üyesi olmayanlara oy kullandırıldı. Bunlar tespit edilmiş vaziyette. Elimizde belgeli olarak duruyor. Şu an genel merkezdeyim. Genel başkan yardımcıları ile görüştüm, görüşeceğim. Genel merkezden bir cevap almam lazım. Dilekçemi verdim. 15 gün içinde cevap verileceği söylendi. Resmi olarak itirazımı kayda geçirdim. Söylemek istediğim bir şey yok. Kendi içimizde bu işi çözmeye çalışıyoruz” dedi.