GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Ekim 2019 Pazartesi 12:06

İzmir'deki kayıtlı işsiz sayısı belli oldu

CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi tarafından 81 ilde yaşanan sorunlar yapılan çalışmayla “Türkiye’nin Dert Haritası” adlı bir kitapta toplandı. Raporda İzmir'de kayıtlı işsiz sayısının 120 bin 720 olduğu belirtildi.

CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi tarafından 81 ilde yaşanan sorunlar yapılan çalışmayla “Türkiye’nin Dert Haritası” adlı bir kitapta toplandı.

Kitap, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Adalet Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre hazırlandı. 81 ilin yaşadığı sorunlara ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verilen kitaba göre nüfus olarak en büyük ilk 12 kentin kentin ortak sorunları artan işsizlik, Suriyeli mülteciler ve özelleştirmeler olarak öne çıkıyor.

İzmir ile ilgili bölümde öneemli noktalara değinildi. Raporda "İzmir’de kayıtlı işsiz sayısı 120 bin 720. Suriyelilerin en yoğun olduğu 8. kent. İş kazalarında 2. sırada yer alıyor. İş kazası ölümlerinde 4. sırada" olduğu belirtildi.