GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Ekim 2017 Perşembe 10:08

İzmir'de üretilecek... Teröristlerin kabusu olacak!

Sancak grubunun sahip olduğu BMC, daha önce ürettiği 'Vuran' adlı zırhlı aracın paletli versiyonunu İzmir'de üretecek.

EGEDESONSÖZ- Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Sancak grubuna ait olan BMC’ye yeni bir ihale verdi. İhaleye göre BMC, taktik tekerlekli zırhlı araçların paletli versiyonunun güç grubunu (motor ve transmisyon) geliştirecek. 

TÖRENLE ALDI
Savunma sanayisinde yeni yatırımlara yönelen SSM, Sancak grubuna ait BMC firmasına bir proje daha verdi. Proje kapsamında hafif zırhlı araç kategorisindeki ve taktik tekerlekli zırhlı araçların paletli versiyonunun üretilmesi planlanıyor.

SSM, güç sistemlerinin yerlileştirilmesi projesini Sancak ve SSM Prof. Dr. İsmail Demir’in de bulunduğu törenle BMC’ye verdi. Proje kapsamında üretilebilmesi durumunda yeni güç grubu araçların hareket etmesini ve frenleme sistemlerini Türkiye içi koşullarda sağlamış olacak. “

BMC-VURAN (4X4) ZIRHLI ARAÇ MAYINA KARŞI KORUMA
Keşif, gözetleme, silah taşıyıcı ve güvenlik gibi görevler için geliştirilen Vuran, Türk polisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretildi. Mayın ve balistik saldırılarına karşı yüksek seviyede koruma seviyesine sahip olan araca, uzaktan kumandalı otomatik silah istasyonu, otomatik yangın söndürme sistemi, klima ve patlak gider lastik sistemi de entegre edildi. Araç sürücüyle birlikte 9 personel taşıyabiliyor.