GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mayıs 2019 Salı 20:25

İzmir'de okul çıkışı feci kaza: Yürekler ağza geldi

İzmir'in Torbalı ilçesinde, okul çıkışında yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarptığı ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Hazal Kapan yaralandı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, okul çıkışında yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarptığı ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Hazal Kapan yaralandı. Bacağı kırılan çocuk kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Pancar Mahallesi'ndeki Muzaffer Hanım İlkokulu 3-B Sınıfı öğrencisi Hazal Kapan, bugün saat 15.00 sıralarında, ders bitiminde evine gitmek üzere yola çıktı. Okulun önündeki Menderes Yolu Caddesi'nden karşıya geçmek isteyen Kapan'a, Pancar'dan Tekeli yönüne giden 35 GA 1032 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola fırlayan çocuğun, sağ bacağı kırıldı. Acı içinde kıvranan Kapan çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuğun kırılan bacağı alçıya alınıp, ameliyatı için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza anının bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Jandarma, kazanının ardından otomobil sürücüsünü gözaltına aldı.
Okul önü olmasına rağmen caddedeki araçların hızını azaltmadığını ileri süren baba Manaf Kapan, Üstelik okul çıkışı bu kazanın yaşanması, böyle bir ihmalin olduğu anlamını da taşır. Bu bölgeye trafik ışığı şart. En azından okul giriş ve çıkış saatleri için önlem alınmalı. Biz bugün kazayı kırıklarla atlattık, ancak daha kötü sonuçlar doğabilirdi. Maalesef kızımın bacağı kırıldı. Ameliyata alınacak. Derslerinden ve sosyal çevresinden uzak kalacak dedi.(DHA)