GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Aralık 2017 Pazar 17:04

İzmir'de öğretmene iğrenç taciz! Müdür cezayı yedi!

İzmir'in Çiğli İlçesi’nd “zincirleme şeklinde basit cinsel saldırı ve  cinsel taciz” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan özel bir dershanede kurum müdürü ve sahibi 46 yaşındaki  A.A. 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olan olay geçtiğimiz 2 Ocak’ta kurumun içerisinde meydana geldi. İddiaya göre yeni evli olan öğretmen S.M., karakola  gidip başından geçen olayı anlattı.

S.D., karakoldaki ifadesinde, “2016 yılı Ağustos ayından beri kurumda çalışıyorum. Şüpheli A.A., bana karşı  son bir aydır  ilgisi olduğunu  fark ettim. Bu durumu öğretmen H.A’ da anlattım. Olay  günü şüpheli beni makam odasına çağırdı. Bana “sen yeni evlisin,her gün oje sürüp silmek zor olmuyor mu “, ardından da ceviz ,bal kaymak gibi sözler söyleyip “bunları yemelisin,sana enerji lazım” dedi. İlk önce bunları espiri yaptığını düşündüm.Aynı gün  içerisinde, bana geçmişte yaşadığı  cinsel fantezilerini anlattı. Korktuğum için sadece onun söylediklerini dinledim. Bana, “demek ki konuşmadığına göre hoşuna gitti” diye sözler söyledi. Mutfakta yine denk geldik. Yine aynı tür şeylerden konuşuyordu. Bir ara lavaboya gidip geldi. Gelince de bana “arkamı dönerek pantolonumu sıyırmamı istedi”. Ben bunu reddettim. Sarılıp beni öptü. Bacaklarımı ve kalçamı okşadı. Kurtulup balkona çıktım. Elim ayağım titriyordu. Sinirden sigara yakıp içtim. Kül tabağına sigarayı söndürürken, beni yine öpmeye kalktı. Masasına “ bu kadar samimiyet yeter , ben işten ayrılıyorum “ diye not koyup, işten ayrıldım. Bu olay benim psikolojimi çok bozdu. İşe dönmem konusunda defalarca telefonla da  aradı. Ben bu konuşmaları  kayda aldım. Sanıktan şikayetçiyim “ dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı  Mehmet Can Akyol, sanık A.A., hakkında   “Zincirleme şeklinde basit cinel saldırı ve  cinsel taciz “ suçlarından yargılanması için  Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesinde  dava açtı. Beşinci ve  karar duruşması yapılan duruşmaya  mağdurun avukatı  Seda Ayaz Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  ile sanığın avukatı katıldı. Daha önceki celsede ifade veren sanık A.A., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Hakim Fetih Akçay, bilirkişi tarafından gönderilen ses kayıtlarını raporlarını okudu.Avukat Seda Ayaz Aksoy, gelen raporda de belirtildiği gibi sanığın ,müvekkilimin işten ayrılmaması  yönündeki ısrarlı tutumu ve görüşme kayıtları iddiamızı doğrulamaktadır,  önceki  celse sanık müdafiine  müvekkilinin duruşmada hazır bulundurulması  konusunda uyarı yapılmıştır, gerek görüldüğü  takdirde ses analizi  yaptırılabilir . Sanık duruşmada her hangi bir pişmanlık göstermemiştir. dedi.

Sanığın avukatı ise  raporu ve ses kaydını  kabul etmiyoruz,  görüşme  kayıtlarındaki kişinin kim olduğu belli değildir., yasaya aykırı olarak elde edilmiş  bir kayıttır, ayrıca duruşmadan bir gün önce ibraz edilmiş olması da göz önünde  bulundurulması gerekir, mahkemece  müvekkilimin hazır bulundurulması  konusunda ara karar tesis edilmemiştir, ayrıca ses analizi yaptırılarak hukuka  aykırı bir delildir,hukuka uygun hale getirilemez. Tüm şikayet  ve tazminat  haklarımız saklı kalmak  kaydıyla  müvekkilimin atılı suçlardan beraatine karar verilmesini  talep ediyorum  dedi.

HAKİM CEZAYI KESTİ
Hakim duruşmanın bittiğini, sanık A.A’yı, “Zincirleme  şeklinde basit  cinsel saldırı “ suçunu işlediği sabit olduğundan, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim ayrıca sanığı  “Cinsel taciz “ suçundan da  112 gün hapis karşılığı 2bin 2 40 lira adli para cezasına çarptırıp, bu suç yönünden aldığı cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.  Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti. (Bahri KARATAŞ)