GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
1 Ocak 2018 Pazartesi 14:28

İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!

Buca’ya metro müjdesinin ardından gözler bir anda ilçedeki emlak piyasasına çevrildi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu “Haber yayılır yayılmaz emlak fiyatları % 30 arttı. Bu artış sadece başlangıç için” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine ilişkin hazırladığı 13,5 km'lik hat projesi, geçtiğimiz gün Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanınca gözler Buca’daki emlak piyasasına çevrildi.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Buca’ya yapım ihalesi onaylanan Buca metro ile beraber emlak değerlerinin de hızla arttığını kaydetti.

BUCA ÖNCESİ ÖRNEKLERE DİKKAT ÇEKTİ
Korkmaz, Buca’ya yapım ihalesi Bakanlık tarafından onaylanan metronun gelecek olmasıyla beraber buradaki emlak piyasasının yaklaşık %30 oranında değer kazandığını kaydetti. Oda Başkanı Mesut Güleroğlu “Başlangıç için bu oran zaman içinde çok daha da artacaktır. Buna benzer Torbalı Ayrancılar örneğini verebiliriz. Mesela İZBAN öncesi Torbalı ve Ayrancılar’daki ev fiyatları 30-40 bin TL civarındayken İZBAN sonrası bu evlerin fiyatı 150 bin-250 TL’ye kadar çıktı. Buca’nın en büyük sorunu bilindiği gibi trafik yoğunluğudur. Metro da bu yoğunluğu çözecek. Sadece trafik sorunu çözeceği için değil ilçe birçok gerekçeden dolayı değer kazanacak. Bu da doğal olarak emlak piyasasını uçuracaktır” dedi.

BUCALILARA TAVSİYE
Mesut Güleroğlu, özellikle Buca’daki vatandaşlara emlak piyasası konusunda tavsiyede bulundu. Korkmaz “Trafik yoğunluğu nedeniyle emlağını satmayı düşünen vatandaşlar varsa tavsiyem biraz sabretmeleridir. Ulaşım sorunun çözülmesiyle beraber ilçe İzmir’in en pahalı bölgelerden biri olacağını tahmin ediyoruz. Bugün emlağını satmayan bir süre sonra bugünün fiyatının çok üstünde satacaktır yarın öbür gün” şeklinde konuştu.

İZMİR’E BÜYÜK DİĞER ŞEHİRLERDEN BASKI VAR
Başta İstanbul olmak üzer İzmir’e çok sayıda büyükşehirden insanın yaşamak istediği kent haline geldiğine dikkat çekenGüleroğlu “İstanbul, Ankara gibi illerden İzmir’e inanılmaz bir talep var. Sizlere ‘Emekli olunca İzmir’e yerleşeceğiz diyorlar. Biz emlakçılAra da ‘Bize İzmir’den bir emlak bulur musunuz?’ diye arıyorlar. İzmir’deki evlerin çoğu değer kazanacak ancak özelde Buca’yı sorduğunuz için söylüyorum. Kısa sürede metro etkisi, uzun vadede İzmir’in diğer illerden gelen emlak talebi olması nedeniyle daha da değerli olacak” biçiminde konuştu.