GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2020 Salı 11:13

İzmir’de bir meydan okuma dalgası daha: Sokaktaki canlar unutulmadı!

Koronavirüs ile mücadeleden dolayı İzmirliler mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmazken sokak hayvanlarının durumu ise unutulmadı. CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in mama vererek başlattığı meydan okuma kampanyasına Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay da katıldı. Zincirin büyümesi bekleniyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de kuşlara yem vermişti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde örmek bir davranışa imza attı.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Konak Meydanı’nda bulunan Tarihi Saat Kulesi etrafındaki kuşlara yem vermesi sonrasında İl Başkanı Yücel de sokak hayvanlarına mama verdi.

Sosyal medya aracılığıyla kampanya başlatan ve ‘meydan okuma’ rüzgarını başka bir boyuta taşıyan Başkan Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hayvanlara el uzatmaya davet etti. Belediye Başkanı Tugay, Yücel’in çağrısına olumlu bir yanıt verdi ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün yardım halkasına eklenmesi için meydan okudu. Başkan Gürbüz de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e davet gönderdi.

Zincirin giderek büyümesi bekleniyor. Öte yandan İzmir’deki belediyeler can dostlar adı altında yaptıkları faaliyetlerle sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Ülkede olağanüstü bir dönemden geçilirken İzmir’de de çok sayıda vatandaş mecbur kalmadıkça evinden dışarı çıkmıyor. Sokakların bu sebeple boş kalması ve hayvanlara yardım edilmemesinden dolayı İzmirli siyasiler kampanya başlatmış oldu.