GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Kasım 2019 Cumartesi 08:52

İzmir'de PKK, mafya ve uyuşturucu ticaretine onlarca tutuklama!

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 11'i tutuklandı, yurt dışına çıkış yasağı getirilen bir kişi serbest bırakıldı. Uyuşturucu ve suç örgütü operasyonlarından ise 21 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, 12 Kasım'da İstanbul ile İzmir'in Foça ve Menemen ilçelerinde yaptığı eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevi dış koordinasyon faaliyetleri kapsamında cezaevindeki örgüt mensuplarına "açlık grevi" tarzında eylem talimatlarını ilettikleri ve örgüt üyelerine maddi yardım sağladıkları ileri sürülen 12 kişiden Selma A, Hediye T, Ruken D, Melike A, Şeyhmus D, Sait B, Ramazan Y, Murat T, Mazlum K, İsmail A. ve Hasan H. D. tutuklandı.

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Mehmet G. ise serbest bırakıldı.

SUÇ ÖRGÜTÜNE 10 TUTUKLAMA
İzmir'de suç örgütü kurarak nitelikli yağma ve dolandırıcılık yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan 16 şüpheliden 10'u tutuklandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, çıkar amaçlı suç örgütü ile nitelikli yağma ve dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülerek, gözaltına alınan 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt elebaşı S.A'nın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 4 şüpheli adli kontrol şartı ile salıverildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 Kasım'da yaptığı operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, nitelikli yağma ve dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 16 şüpheli yakalanmıştı.

UYUŞTURUCU TİCARETİNE 11 TUTUKLAMA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu ticareti yapmaktan hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 şüpheliden 17'si gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 kişiden 12'si, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i tutuklandı.

Gözaltındaki diğer şüphelilerin sorgusunun devam ettiği, aranan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)