GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
16 Eylül 2021 Perşembe 14:16

İzmir bu yaman çelişkiyi konuşuyor!

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Sağlık Bakanlığı’nın İzmir için açıkladığı yüz binlik vaka sayılarının günlük 300 civarında vaka sayısına denk geldiğini ve İzmir'de gerçeği yansıtmadığını belirterek, “İzmir’de 1200-1500 civarında vaka sayısı olabileceğini söyledik, İzmir Valisi de teyit etti ama hala Sağlık Bakanlığı vaka sayılarını düşük gösteriyor” dedi.

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ-  İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın illere göre açıkladığı haftalık koronavirüs verilerinin gerçeği yansıtmadığını aktarmıştı.

-HAFTALIK VAKA SAYILARI AÇIKLANDI: İZMİR'DE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!

Dr. Çamlı’nın ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de açıklamalarda bulunarak, “Günlük vaka sayısı 1200 ile 1500 arasında değişiyor. Günlük vefat ise 18-20 kişi civarında. İzmir gibi 4,5 milyonluk bir şehirde 20'ye yakın vefatın olması salgının ölümcüllüğünün devam ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Dr. Çamlı, İzmir Valisi tarafından İzmir Tabip Odası’nın açıklamalarının doğrulandığını ve hala Sağlık Bakanlığı’nın vaka sayılarını düşük gösterdiğini söyledi. Dr. Çamlı, “Bizler İzmir’de vakalar 1200-1500 civarında demiştik... İzmir Valisi de onu açıkladı zaten. Biz günlük vakaların açıklananın 4-5 katı olduğunu söylemiştik. Sağlık Bakanlığı haftalık illere göre haftalık vaka sayısını açıklıyor, İzmir için geçtiğimiz hafta 45,58 dedi. Yüz binde 45,58’in karşılığı da yaklaşık 280-285 vaka. Biz bunun 4-5 katında vaka olduğunu iddia ettik. Dolayısıyla İzmir’de 1200-1500 civarında vaka sayısı olabileceğini söyledik, İzmir Valisi de teyit etti ama hala Sağlık Bakanlığı vaka sayılarını düşük gösteriyor” diye konuştu.