GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
17 Nisan 2021 Cumartesi 15:30

İzmir basını yasta... Gaye Karadağ için son görev

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve TRT İzmir Radyosu spikeri Gaye Karadağ son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve TRT İzmir Radyosu spikerlerinden Gaye Karadağ dün akşam vefat etti. Gaye Karadağ’ın vefat haberi, İzmir basınında büyük üzüntüyle karşılandı.

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Gaye Karadağ, ailesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve eski çalışma arkadaşları tarafından Doğançay Mezarlığında toprağa verildi.

Gaye Karadağ’ın cenazesi koronavirüs tedbirleri nedeniyle tören yapılmadan defnedildi. Cenazeye İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Bülbül, Kenan Çimen, KESK HABER – SEN İzmir Şube Başkanı Ayhan Zengin, İGC üyeleri ve aynı zamanda TRT’den mesai arkadaşları Leyla Özgür, Mustafa Turpçulu, Emre Şimşek, yakın dostları ve ailesi katıldı.

Cenazede konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen şunları söyledi; “Cemiyetiniz Genel Sekreteri, meslektaşım, omuzdaşım, kardeşim Gaye Karadağ’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyim. Çok iyi bir spiker, çok iyi bir öğretmen çok iyi bir dost, çok iyi bir anneydi. Eksik kaldık. Ama anıları eskimeden hep belleğimizde, yüreğimizde yaşayacak.”

Basın Camiasını Yasa Boğdu

İzmir basınını derinden sarsan vefat haberi nedeniyle basın camiasından ve yöneticilerden de başsağlığı mesajları geldi.

CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel, Gaye Karadağ’ın vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şunları yazdı;

“Benim sevgili arkadaşım, kardeşim Gaye Karadağ’ı da yitirdik. Özü, sözü bir dobra insandı. TRT’nin deneyimli, sevilen spikerlerindendi. En önemlisi sırtını dayayacağın bir dost insandı. Ailesine, dostlarına, basın ve TRT camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca tarafından yayınlanan mesajda da şu ifadelere de yer verildi;

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri TGF Delegemiz Gaye Karacadağ'ın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Başta İzmir Gazeteciler Cemiyetine, Basın camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizle Merhumeye Allah'tan rahmet dileriz.”

Rize Gazeteciler Derneği (RİGADER) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Bakoğlu ise ilettiği taziye mektubunda “Güzel İzmir’imizin Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve güzide Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) seçkin delegelerinden Gaye Karadağ’ın vefatından camiamız olarak büyük üzüntü duyduk. Başta ailesine, sevenlerine, dostlarına, yakınlarına ve İzmir gazeteciler camiasına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum” yazdı.

Basın meslek örgütlerinden Küresel Gazeteciler Konseyi de “Bir meslektaşımızı daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. TRT emekli spikeri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Gaye Karace Karadağ kalbine yenildi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. İzmirli meslektaşlarımıza ve ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer vererek üzüntülerini belirtti.

Başsağlığı mesajı yayınlayanlar arasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da yer aldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur:

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve TRT İzmir Radyosu'nun sevilen spikerlerinden Gaye Karadağ'ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrendim. Gaye Karadağ'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ:

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri TRT İzmir Radyosu'nun değerli spikerlerinden Gaye Karadağ’ın vefatı hepimizi derinden üzdü. Gaye Hanım’a Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Basın camiamızın başı sağ olsun.”

2018 yılından bu yana İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini yürüten Gaye Karadağ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda Atila Sertel döneminden beri yer almaktaydı.

GAYE KARADAĞ KİMDİR?
1958 yılında İzmir’de doğdu. Mesleğe 1989 yılında TRT Erzurum radyosunda spiker olarak başladı. Kısa zaman sonra İzmir’e geldi. TRT İzmir Televizyon Müdürlüğü ve TRT İzmir radyosunda spiker olarak çalıştı. Evli ve bir çocuk annesidir.