GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2020 Perşembe 14:20

İzmir Buluşmaları tam gaz! Sürekli'den 'birlik' çağrısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in ekonomik, sosyal ve siyasi hayatını bir araya getirdiği “İzmir Buluşmaları”nı sürdürüyor. Son olarak ağırlıklı olarak meslek odaları temsilcilerini ve basının öne çıkan isimlerinden bazılarını ağırlayan Başkan Sürekli; gerçekleşen buluşmada, oda ve dernek başkanlarının tespitlerini dinlerken, İzmir yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. 

İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan, Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi, Ben TV İcra Kurulu Başkanı Erol Yaraş katıldı. Başkan Sürekli; bu beyin fırtınalarına  devam edeceklerini ve İzmir’in kazanması için tüm kesimleri aynı mesafede kucaklayarak, farklı görüşleri dikkate alacaklarını belirtti. İzmir ekonomik ve sosyal hayatını olumlu etkileyecek projelerin masaya yatırıldığı toplantıda; Çiğli tramvayı, Karşıyaka Stadı, kruvaziyer ve sağlık turizmi, ulaşım sorunları gibi konular tartışıldı. 

İzmir’in derdini dert edinen herkes…
Bu buluşmalarla İzmir’in derdini dert edinen tüm kesimleri bir araya getirerek ortak akıl zemini oluşturduklarını ve oldukça verim aldıklarını belirten Başkan Sürekli; “Biz, İzmir’de, İzmir’in kazanması için buluşturucu bir rol oynayalım dedik. Yeter ki İzmir kazansın dedik. İzmir’in derdini dert edinen, temsil ettiği kesimlerin sorunlarına ve çözüm yollarına hâkim olan değerli başkanlarımızla yine birlikteyiz. Şehrimizin önceliklerini belirliyoruz. Sorunları zaten biliyoruz. Takip ettiklerimizi aşamalarıyla paylaşıyor, yeni çözüm yollarını, yeni projeleri de masaya yatırıyoruz. İzmir’in İzmirli’nin derdini dert edinen herkes bu masanın etrafında toplanmaya devam edecek. Biz de konuşulanları ve talepleri takip etmeye devam edeceğiz. Her bir toplantımız, buluşmamız; bir İzmir raporu ortaya çıkarıyor. Yerinde ve hızlı çözümler üretmek önceliğimiz, ancak; başkanların orta ve uzun vadeli yatırım önerilerini de değerlendirmek üzere ilgili müdürlüklerimiz ve bakanlıklarımıza aktarıyoruz. Katılımların eksiksiz olması umut ve mutluluk verici. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başkanlar nasıl değerlendirdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı  Kerem Ali Sürekli’nin baştan bu yana ortaya koyduğu olumlu ve birleştirici yaklaşımının, kendilerini mutlu ettiğini belirten İZTO Başkanı Mahmut Özgener, ‘’Bu güzel birliktelik, pozitif hava, İzmir’e katkı sunmak adına STK temsilcisi ve iş insanı olarak bizleri daha da teşvik edecek. İzmir Buluşmaları, şehrin bütün katmanları ile bu buluşmaların geçekleştirilmesi ve gerçekleştirilecek olması, İzmir’i daha güçlü kılacak. Bizler de burada, üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Kerem Ali Başkanımızın başlattığı ‘İzmir Buluşmaları’da, İzmir’in geneline yayılacak bir format. Her kesimi dinlemek, sorunları çözmek için ortaya konmuş önemli bir platform. Çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da bu buluşmaların şehre büyük katkısı olacağını dile getirerek, ‘’Bizler İzmir için ne katkı sunabiliriz onun derdindeyiz. Sorunların el ele verilerek çözüme kavuşturacağına inanıyorum. Burada başlatılan buluşmaların, ileride İzmir’e büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu gibi toplantıların, halka görünür yerlerde yapılarak, daha etkin bir sonuç alınacağını düşünüyorum. Buradan sizin vasıtanızla, milletvekillerin oda meclislerine katılımlarının sağlanması ile sorunların bire bir aktarımı konusunda daha faydalı olacağına inanıyorum’’ sözleriyle toplantıyı değerlendirdi. 

Turizm öne çıktı…
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi toplantıyı değerlendirirken; “Başlatılan bu güzel birliktelik sonucunda İzmir kazanacak, İzmirli kazanacak. Burada oluşan birlik ve beraberliği pekiştirip, İzmir’in sorunlarına çözüm bulmak, kalkınmasına öncülük etmek için de desteğimiz sizinle.’’ İfadelerini kullanırken; EGİAD Başkanı Mustafa Aslan da toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ‘’Bu toplantıların başlatılmasının İzmir için büyük bir adım. Bildiğiniz üzere Çeşme Yarımadası ile ilgili büyük ölçekli bir turizm bölgesi oluşturulması hakkında Turizm Bakanımız Sayın Nuri Ersoy’un İzmir Başkanlar Kurulu ile yaptığı toplantı vardı. Çok verimli oldu. Sayın Turizm Bakanımızın; yüksek katma değerli, sürdürülebilir ve çevreci turizm faaliyetlerini önceliğine alması; ve süreçte başta yerel yönetim olmak üzere tüm yerel paydaşları projenin oluşumuna dahil edeceğinin altını özellikle çizmesi; bizi oldukça mutlu etmiştir. Biz de EGİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.’’ dedi.