GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mart 2021 Cuma 10:15

İstifa teklifini reddetti!

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü zimmet soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy kendisine iletilen “istifa et” teklifini ret etti. Yargılama sürecini bekleme yönünde görüş beyan eden Aksoy’un duruşma için hazırlık yaptığı öğrenildi. Öte yandan parti kulislerine yansıyan bilgilere göre İl Başkanı Deniz Yücel Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve yönetiminin görevden alınması yönünde genel merkeze görüş bildirdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menemen İlçesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un zimmet soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından başlayan hareketli süreç devam ediyor.  Mecliste yapılan seçimde oyların eşit çıkması ve sonrasındaki mahkeme kararı ile birlikte koltuğa AK Partili Aydın Pehlivan otururken CHP içinde yaşanan tartışmalar bitmedi.

Son yapılan meclis toplantısında, AK Partili Pehlivan’ın borçlanma talebine destek vererek partinin grup kararına uymadıkları gerekçesiyle CHP’li Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına karar verilmişti.

Bir yandan Belediye Başkanı Aksoy ile birlikte tutuklananlar için yargı sürecinin devam ettiği Menemen’de sürpriz bir konu gündeme geldi. Belediye Başkanı Aksoy’dan cezaevinde belediye başkanlığından istifa etmesi istendiği belirtildi.  Tutuklanmadan önce partisi tarafından ihraç edilen Aksoy kendisine avukatı aracılığıyla iletilen “istifa et” teklifini reddetti.  Aksoy, hukuki süreç başlatılmadan partisinin aldığı kararın kendisini ve ailesini derinden üzdüğünü söyledi.  Aksoy’un, teklifi reddederken yargılamanın ve duruşmaların başlayacağı tarihe hazırlandığı öğrenildi. Eşi Dilek Aksoy ve avukatları vasıtasıyla süreci yakından takip eden Aksoy’un zaman zaman yaşanan sürece ilişkin ayrıntılar sorduğu da kamuoyuna yansıdı.  

Menemen’de belediye başkanı tutuklu olduğu için İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevden el çektirme işlemi yapılması nedeniyle “başkanvekili” seçimi gerçekleştirildi. Eğer Aksoy, görevinden istifa etseydi Menemen’de yeniden seçim yapılacak bu kez meclis içinden bir başkan seçilecekti. Millet İttifakı bu hamleyle ilk seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Pehlivan’a oy veren mensuplarından oluşan kaybı telafi etmeyi planlıyordu.

ŞİMDİ NE OLACAK?
CHP’de tüm bu tartışmalar devam ederken Pehlivan’ın borçlanmasına destek oldukları gerekçesiyle üç isim disipline gönderildi. CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nın kamuoyuna yaptığı açıklamada yer alan, “başkanvekilliği oylamasından itibaren yürütülen çalışmalardan elde edilen bilgiler ve son meclis toplantısında yaşanan olumsuz gelişmeler birtakım tespitleri beraberinde getirmiştir” sözleri kafaları karıştırdı. Disipline gönderilen isimlerin Pehlivan’a oy veren isimler olabileceği yorumlandı.

Partide disiplin işlemiyle birlikte artık geri dönülemez bir yola girildiği belirtilirken İl Başkanı Deniz Yücel’den yeni bir hamle geldi. İl Başkanı Yücel’in İlçe Başkanı Turan Erdoğan ile birlikte yönetimini görevden almak için harekete geçtiği ifade edildi. Parti genel merkezine işlemin yapılması için teklif götürdüğü öğrenilen Yücel’in yaşanan süreçten ilçe başkanlığını sorumlu tuttuğu da kulislere yansımıştı.  Disipline giden üç isimle birlikte meclisteki çoğunluğu da kaybeden ve artık Menemen’de kontrolü kaybeden il başkanlığının son teklifiyle birlikte yeni hamlelerin önü de kapanmış oldu.

Öte yandan hakkında Menemen Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezleke hazırlanan ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosyası gönderilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile ilgili önümüzdeki günlerde duruşma tarihinin ilan edilmesi bekleniyor.