GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
15 Aralık 2017 Cuma 21:59

İnşaattan kafasına tuğla düştü!

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde yolda yaya olarak yürüyen 61 yaşındaki Firdevs Ercan’a yıkımı devam eden bir inşaat’tan düşen tuğla önce başına ardından koluna çarptı. Hastaneye kaldırılan Ercan’ın kolu alçıya alındı .

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü  saat 12.00 sıralarında  Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerinde bulunan eski Garanti Bankasının bulunduğu inşaatın yıkım yapılan bina önünde meydana geldi. Hükümet Konağı’na doğru yaya olarak yürüyen iki çocuk üç torun sahibi Firdevs Ercan, ağ şeklindeki şerit çekilen yıkımı yapılan binanın önünden geçerken, hitle yapılan yıkım sırasında yukarıdan  bir kilo ağırlığında önce başına, ardından da sağ koluna  tuğla  düştü. Ercan, isabet eden tuğla nedeniyle yere yığıldı. Ercan, çevreden yardım etmeleri için bağırdı. Yıkım yapılan inşaattan kimse gelip yardım etmezken, çevreden geçen vatandaşlar Firdevs Ercan’ı önce Sağlık Ocağı’na ardından da buradan ambulans ile  özel bir hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

Sağ kolunda ezilme ve arak kısmında  açık yara oluştu. Eli alçıya alınan Firdevs Ercan, “ Evime doğru gitmek için kaldırımdan yürüyordum. Yıkım yapılan binanın önüne çekilen şerit’ in yanından yürüyordum. Birden  önce başıma , ardından da  elime  tuğla düştü. Yıkımı yapan firma gerekli tedbirleri almamıştı. Buradan yüzlerce insan geçiyor. Tuğla başıma düşünce yere düştüm. Bağırıp yardım istedim. İnşaat’tan kimse gelip yardım etmedi. Çevredeki vatandaşlar gelip beni sağlık ocağına götürdü. Buradan da  kafamda her hangi bir hasarın olup olmadığının tespiti için ambulans ile  özel bir hastaneye götürüldüm. Burada  sağ kolumda ezilme ve  tarak kısmımda delik oluştuğu tespit edildi. Özel hastanedeki doktor 20 gün iş görmez raporu verilmesi gerektiğini, ancak emekli olduğum ve her hangi bir sosyal güvencem olmadığı için rapor veremeyeceğini sözlü olarak söyledi. Raporu açık olarak belirtti. Devlet hastanesine gidip kati raporu da alacağım. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmamıştı. Başıma daha ağır bir parçada düşebilirdi. Ben ölümden döndüm. Allah korudu beni. Yıkımı yapan firma sorumlularından  şikayetçiyim “ dedi.

Yaşlı kadının oğlu Mustafa Ercan, annesinin ölümden döndüğünü, firmanın olayın ardından hitti aşağıya indirip, bol duran file şeridini de gerdiğini, bu durumu fotoğraflarla tespit ettiklerini, avukatları aracılığıyla da  tazminat davası açacaklarını söyledi. (Bahri Karataş)