GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
28 Mart 2020 Cumartesi 10:09

İl Sağlık Müdürlüğü'nden psikolojik destek hattı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs salgını sırasında ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek için psikososyal destek hattı uygulaması başladı.

EGEDESONSÖZ- İl Sağlık Müdürlüğü’nün web sayfasından yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarına, sağlık kurumlarında çalışan ekip liderleri veya yöneticilere, çocukların bakımını üstlenenlere, yaşlı yetişkinlerin bakımını üstlenenlere, izolasyondaki insanlar ve yakınlarına, psikososyal destek ihtiyacı duyan halka yönelik psikososyal destek hattı uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada Salgın hastalık sırasında ortaya çıkabilecek psikolojik tepkiler nelerdir? Kendinizi iyi hissetmek için neler yapabilirsiniz? Çocuğunuza Covid-19’u nasıl anlatabilirsiniz? Baş etme becerilerinizi nasıl güçlendirebilirsiniz? İzolasyon sürecinde nelere dikkat etmelisiniz? İleri yaşta bulunan yakınlarımıza bu süreçte nasıl yardımcı olabiliriz? Doğru bilgi ve kaynaklar nelerdir? gibi konularda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün 0(232) 248 33 10 hattından 1270 ve 1283 dahili numaralar aranarak Psikososyal Destek Hattı üzerinden ücretsiz bilgi ve hizmet alınabileceğini ifade edildi.

Bu süreçte kentte hali hazırda açık olan Sağlıklı Hayat Merkezlerinde de aynı hizmetin, telefon hatları üzerinden verildiği belirtildi. İrtibat numaraları il sağlık müdürlüğünün sayfasından duyuruldu.