GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Aralık 2017 Cuma 13:31

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Rektör Çelik oldu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik seçildi. 

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, DEÜ Rektör Vekili Çelik, İzmir Valiliği himayesinde yapılan seçimler sonrasında İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na getirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik, İZKA'nın, kentin kalkınması noktasında önemli bir kurum olduğunu belirterek, "İZKA, yerelden kalkınmayı ön plana çıkararak kentimize katkı sağlıyor. Bu açıdan çok önemsiyorum. Göreve seçildiğim için çok mutluyum. İlk iş olarak ekibimizi toplayacağız. İzmir'de neler yapabileceğimizi, yeni ve devam eden projeleri ele alacağız." dedi.

İnovatif yaklaşımları ve projeleri üniversitelerin desteğiyle hayata geçireceklerini aktaran Çelik, kırsal mahalleler ve ilçelerle ilgili örnek çalışmalar yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

Çelik, bölgelerin dokusuna uygun meslekleri yaşatma ve geliştirme yönünde tedbirler alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Acil eylem planı oluşturarak İzmir'de kalkınma hamlelerini en hızlı şekilde ortaya koyacağız. Mevcut sorun ve çözüm yollarının Ankara'ya taşınmasında etkin bir görev alacağız. Başarı, birlikte hareket etmeyle, disiplinli çalışmayla elde edilir. Projelerin tek başına çalışarak başarıya ulaşması imkansız. İzmir Valimiz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanlarımızla birlikte etkin çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İzmir'e hareket getirmeyi hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki firmalarla görüşmeler yapacağız. Bu şekilde yabancı sermayeyi ülkemize girmesini sağlayarak kalıcı projeleri kentimizde uygulamayı hedefliyoruz. Önemli olan sistemin kurulmasıdır. Bizden önceki dönemlerde başlatılan projelere de devam edilecek. Amacımız kentimize, halkımıza ve tüm paydaşlara en iyi hizmeti verebilmektir."  (AA)