GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2018 Cumartesi 14:36

İYİ Parti’den CHP’ye ziyaret, ittifak sorusuna ortak cevap: Vatandaş gereğini yapacaktır!

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Türkbay ve İYİ Parti İzmir İl Sekreteri Tanrıverdi, ‘24 Haziran’da gerçekleşen ittifak yerel seçimde de sürdürülecek mi?’ sorusuna aynı cevabı verdi. İki isim de, “Vatandaş seçimde gereğini yapacaktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nın mensupları Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Buluşma İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yokluğunda gerçekleşti. CHP heyeti adına karşılamayı Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay yaptı.

İYİ Parti ekibine ise İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi liderlik etti. İki partinin bazı il yöneticilerinin hazır bulunduğu buluşmada önemli mesajlar verildi.

‘KARDEŞ PARTİLERİMİZİ ZİYARET EDELİM’ DEDİK CHP’DEN BAŞLADIK!
Nezaket ziyaretinde ilk olarak konuk Tanrıverdi söz aldı. Tanrıverdi, “Bayram dolayısıyla kardeş partilerimizi ziyaret edelim, bayramlarını kutlayalım istedik. Bu vesileyle CHP’den başladık ziyaretlerimize. Geçmişte de bir ittifak yaşadık, birlikte hareket ettik. İnşallah Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda her zaman birlik, beraberlik içinde yürürüz. Bayramın buna vesile olmasını diliyorum” dedi.

ORTAK PAYDAMIZ VATANSEVERLİK!
Tanrıverdi ayrıca, “İnşallah Türkiye’mizde güzel, iyi şeyler olacak. Biz İYİ Parti olarak yeni bir partiyiz, siz asırlık bir partisiniz. Ama ortak paydamız vatanseverlik. Vatanseverlik denince akan sular duracak, orada birleşeceğiz. İnşallah bu zulüm iktidarına son vereceğiz diye düşünüyoruz. Maalesef bu iktidarı bir zulüm iktidarı olarak görüyoruz. Türkiye’nin satılmadık, tahrip etmedik bir şeyini bırakmadılar. Eğitim alanında çok büyük tahribatlar yaptılar. İnşallah bunlara son vereceğiz” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ DEMOKRATİK HAYATIMIZDA BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR!
Daha sonra ev sahibi sıfatıyla konuşan Türkbay, “Hepinize çok teşekkür ediyorum, çok ince ve naziksiniz. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ülkemizde maalesef demokrasi çoğalacağına azalıyor. O nedenle İYİ Parti’nin demokratik hayatımızda bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum” dedi.

İYİ PARTİ’NİN KALICI OLACAĞINA İNANIYORUM!
“İYİ Parti’den daha iyi şeyler bekliyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Türkbay, “Bunu temenni ediyoruz. Biz CHP olarak 94 yıllık, ülkeyi kuran, cumhuriyeti kuran, demokrasiyi ülkemize getiren bir partiyiz. İsmet İnönü 1950 yılında demokratik yolla seçimi kaybettiğinde, ‘en büyük galibiyetim en büyük mağlubiyetim oldu’ demiştir. Kendi elleriyle iktidarı teslim etmiştir. 24 Haziran seçimlerinden önce de partimiz bu geleneğini sürdürmüş, gereğini yapmıştır. Demokrasiye olan bağlılığını yerine getirmiştir. Bundan sonra da getirmeye devam edecektir. Ben İYİ Parti’ye başarılar diliyorum. Dediğim gibi bir boşluğu doldurdu ülkemizde. Kalıcı olacağına da inanıyorum. Yerel seçimlerde de kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK SORUSUNA ORTAK CEVAP: VATANDAŞ GEREĞİNİ YAPACAKTIR!
CHP’li Türkbay ve İYİ Partili Tanrıverdi, ‘24 Haziran Genel Seçimleri sürecinde oluşturulan ittifak yerel seçimlerde de sürdürülecek mi?’ sorusuna da cevap verdi. İlk olarak Türkbay konuştu ve “Demokrasiye inancı olan vatandaşımız onun gereğini sandıkta yerine getiriyor. Onun şartları oluşunca genel merkezimiz herhalde bir değerlendirme yapacaktır. Şimdiden burada geniş bir değerlendirme yapmamız söz konusu olamaz. Ama tabanda parlamenter demokrasiye inanan seçmen, vatandaş onun gereğini yapacaktır” dedi.

Tanrıverdi ise, “Ben de aynı duygular içindeyim. Vatandaş gereğini yapıyor ve yapacak. Bu birinci planda genel merkezlerin işi. Ama tabanda da yerine göre vatandaşın aklıselimi devreye giriyor. Kendine göre bir değerlendirme yapıyor ve yönleniyor. Özellikle mahalli seçimlerde bu daha çok gerçekleşiyor. Dolayısıyla yerel seçimlerde memleketimiz için iyi sonuçlar çıkacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.