GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2019 Çarşamba 11:20

İEF’de keman dansı büyüledi

88. İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyanın yaşayan en ünlü keman virtüözlerinden Ara Malikian’ı ağırladı. Kemanıyla adeta dans eden Malikian, olağanüstü performansıyla Çim Konserleri’ne damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl 88’nci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleşen Çim Konserleri, birbirinden değerli yabancı müzisyenleri dört gün boyunca İzmirlilerle buluşturdu. Konserlerin son yabancı konuğu ise, dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri olan Lübnanlı Ara Malikian oldu. Kemanıyla birlikte yaptığı sahne şovlarıyla herkesi büyüleyen Malikian, izleyenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Viyana’nın klasik müziği, Macar halk müziklerinin karışımı olan “çigan” müziği ile halk müziğini birleştiren Ara Malikian, yaratıcılığı ve keman için bestelenmiş eserlerini kapsayan geniş repertuvarı ile sahneye çıktı. “Melodie d’Orphee et Eurydice”, “Concerto Grosso”, “Requiem Para un Loco”, “In the Mood for Love” gibi klasik parçaların yanı sıra; modern zamanın efsane isimlerinden Led Zeppelin’den “Kashmir”, Guns and Roses’dan “Sweet Child of Mind” ve “Pulp Fiction”  müziklerini yorumlayarak klasik ve çağdaş müziği bir araya getirdi. Konser sırasında seyircilerin arasına karışıp onlarla diyalog kuran Malikian'a muhteşem şovunda 7 kişilik müzisyen grubu eşlik etti.

MÜZİK İNSAN RUHUNU ÖZGÜR BIRAKIR
5 kıtada 40'tan fazla ülkede sahne alan ünlü keman virtüözü, konser öncesi verdiği röportajında şunları söyledi:

“Müzik bence insanları birleştirir. İnsanlara bir şeyler hissettirir ve ruhlarını özgür bırakır. Benim de yapmaya çalıştığım şey bu. İnsanları mutlu etmeye çalışıyorum. Onların ruhuna daha çok hitap etmeye çalışıyorum. Bu benim de duygularımı özgür bırakıyor. Düşünmüyorum, sadece hissediyorum ve müziğimi yapıyorum”.

ÜNLÜ MÜZİSYENDEN FUAR ZİYARETÇİLERİNE ÖVGÜ
İzmir ve fuara yönelik düşüncelerini de dile getiren Malikian, 25 yıl önce İzmir’de Senfoni Orkestrası’nda çaldığını belirterek, “Burada çok değerli müzisyen dostlarım var. İzmir çok güzel bir şehir. Sanatı ve sanatçıya değer veriyor. Fuarın enerjisi muhteşem. İnsanlar çok önceden gelmiş ve konseri beklemeye başlamış. Bu da bizi oldukça motive etti. Burada olduğumuz için çok heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

ROCK VE JAZ HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİ
Fuarın Rock&More sahnesinde ise, rock müziğin en sevilen grupları arasında yer alan Mor ve Ötesi vardı. Alternatif rock müzik gruplarından olan Mor ve Ötesi, “Sevda Çiçeği”, “Aşk İçinde”, “Araf”, “Cambaz”, “Yaz Yaz” ve “Bir Derdim Var” isimli parçalarını İzmirli hayranları için seslendirdi. Fuarın efsane sahnesi Mogamo’da ise jaz esintileri ve etkileyici sesi ile kalbe dokunan Jehan Barbur sahne aldı.