GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ağustos 2019 Perşembe 09:30

HDP İzmir dosya hazırladı, tura çıktı: Büyükşehir’den cevap gelmedi!

Demokratik anayasa ve yargı reformu konularında dosya hazırlayan HDP İzmir İl Başkanlığı’nın yöneticileri siyasi partileri ziyaret etmeye başladı. HDP heyeti ilk olarak DSP ve CHP’ye giderken, ilerleyen günlerde iktidar bloğu dışında kalan tüm partilere gitmeyi amaçlıyor. HDP’liler Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediyelere atanan kayyumları da gündeme getirerek destek istiyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e de randevu talebi ileten HDP’nin henüz bir cevap alamadığı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Kadir Baydur, Besriye Tekgül ve İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. İki partinin yöneticileri son günlerde gündemde olan kayyum atamaları noktasında demokrasi vurgusu yaparak aynı yönde açıklamalara imza attı.

HDP’nin iktidarda olduğu Diyarbakır, Van ve Mardin’de büyükşehir belediyelerine kayyum atanarak başkanların görevden alınmasının etkileri hala sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer gelişmelerin sonrasında kayyum karşıtı açıklamalar yapmış ve görevden alınan isimlere destek olmuştu.

Gelişmeler sonrasında HDP İzmir İl Örgütü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan Cumhur İttifakı dışında kalan tüm partilerin il başkanlarına ziyaret turuna çıktı.

HDP heyetinin ilk durağının Demokratik Sol Parti (DSP) olduğu belirtildi. DSP ziyaretinin ardından CHP’ye giden heyet bundan sonraki süreçte diğer siyasi partilerin kapısını çalacak. HDP’nin ayrıca demokrasi bileşenleri, sivil toplum örgütleri, oda, dernek ve sendikalara gideceği ve toplumun her kesiminden temsilcilerle bir araya gelmeyi amaçladığı aktarıldı.

SOYER DÖNÜŞ YAPMADI
HDP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e de randevu talebi ilettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nden HDP’ye henüz herhangi bir dönüş yapılmadığı ifade edildi.

ZATEN PLANLANMIŞ BİR PROGRAMDI KAYYUMLAR OLUNCA BİRLEŞTİ
İl Eş Başkanı Kadir Baydur, “İlk olarak DSP ve CHP’ye gittik. Bugünkü programımızda Halkevleri var. İktidar bloğu dışındaki tüm partilere gitmek istiyoruz. Bazıları döndü, bazılarından randevu bekliyoruz. Ziyaret turumuz daha önceden planlanmış bir programdı. Son güncel mesele üstüne gelince birleşti. Demokratik anayasa, yargı reformu gibi gündemlerimiz vardı. Aslında birbiriyle bağlantılı meseleler. Dosyalarımızı sunuyoruz, düşünce ve önerileri alıyoruz” dedi.  

PROGRAM BİLGİLERİ
HDP heyeti 22 Ağustos Perşembe Günü (Bugün) saat 13:00’te LGBTİ Derneği’ni, saat 15:00’te Halkevleri’ni, saat 17:00’de ise EGEÇEP’i ziyaret edecek. 23 Ağustos Cuma Günü ise saat 15:00’te ÖDP’ye gidecek olan HDP’nin diğer kurumlardan randevu beklediği aktarıldı. Programın sürekli güncellenmesi bekleniyor. Şu ana kadar CHP, DSP, EMEP ve TMMOB’un ziyaret edildiği belirtildi.