GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ekim 2019 Çarşamba 19:02

Gündem: Barış Pınarı... AK Parti’den Soyer'e tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış konuşmasında, Barış Pınarı Harekatı’na yönelik verdiği mesajlarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den sert tepki geldi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış konuşmasına, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi.

Soyer konuşmasında, hükümet tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin de mesaj verirken, “Bugün 8. gününde olduğumuz ve sınırlarımızda devam etmekte olan, hepimizi huzursuz, mutsuz ve karamsarlığa sürükleyen bu savaşın bir an önce bitmesini, askerlerimizin ayağına taş değmeden evlerine dönmelerini diliyorum” dedi.

Soyer’in Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya’dan sert tepki geldi.

Kaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer şunu çok iyi bilmelidir ki, savaş iki egemen devlet arasında, iki ordu arasında olur. Ortada savaş falan yoktur. Kahraman Türk Ordusu'nun, katil sürüleriyle, alçak teröristlerle amansız bir mücadelesi vardır.

Uluslararası sözleşmeden kaynaklı, uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, teröristlerden başka hiç kimseyi huzursuz etmez, mutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklemez. Türkiye kenetlendi, herkes Mehmetçiğin yanında, aziz milletimizde zerre karamsarlık yok.

Futbolcularımız asker selamı veriyor, milli başarılarımız kahraman ordumuza atfediliyor. Hal böyleyken Sn. Tunç Soyer'in karamsarlığı şaşkınlık verici, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi gerçekten merak ediliyor.

Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır. Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır."

SÜREKLİ: TERÖR SEVİCİLİĞİ DEVAM ETTİKÇE...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu fadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Soyer bugün talihsiz ve içler acısı bir açıklamanın daha altına imza atmıştır! Terörün kanlı yüzünü, yarattığı infiali kabullenmeyen; her fırsatta teröristlere, bölücülere yardım ve yataklık edenlerden taraf olan bu bakış açısının ''terörle mücadelenin" yanında olması da beklenemezdi zaten!

Sözünü ettiği 'huzursuzluk ve karamsarlık' ancak kendilerinin bu terör seviciliği devam ettikçe varlık gösterecektir.

Suriye'nin kuzeyinde verdiğimiz mücadele her türlü yasal zemin ve haklı koşula dayanan bir mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık, bütünlük ve huzur mücadelesidir. Bir savaş değildir!

Kendisini; Mehmetçiğimizin kahramanlık destanı yazdığı, vatanımıza kalkan olduğu, milletimizin kenetlenerek arkasında durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum. durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum."

BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA
Öte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Meclisi'nde o sözlerine açıklık getirdi. Başkan Soyer mecliste yaptığı konuşmada, "Biz bugün tarım bayramı yaptık. Bayram yaparken 1 saat önce gelen şehit haberlerini duymak bizi çok üzdü. Ben olayı sizinle aynı şekilde değerlendirmek zorunda değilim. Benim yüreğim sızladı. Eminim sizin de benim kadar yüreğiniz sızlıyordur” ifadelerini kullandı.