GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Kasım 2017 Cumartesi 08:30

Görülmemiş skandala yüz yüze özür

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada’da görüştü. Stoltenberg’in talebi üzerine yapılan görüşmede, Stoltenberg tatbikatta yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi

NATO’nun Norveç’te düzenlediği komuta kontrol amaçlı Trident Javelin adlı tatbikatta Atatürk’ün fotoğrafının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da isminin ‘düşman taraf’ olarak gösterildiği ortaya çıktı. Türkiye tatbikattaki 41 askerini geri çekme kararı aldı. Skandal sonrasında NATO’dan en üst düzeyde resmi özür geldi. Olayın bir medya teknisyeni ve Norveç ordusunda görevli bir sivil personelden kaynaklandığı belirlendi.

KANADA'DA YÜZ YÜZE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada’da görüştü. Stoltenberg’in talebi üzerine yapılan görüşmede, Stoltenberg tatbikatta yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi. Konu ile ilgili olarak Norveç’te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Stoltenberg, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da özürlerinin iletilmesini talep etti. Akar da, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp, etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO’yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade etti. (Hürriyet)