GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2019 Çarşamba 11:41

Gaziemir’de şenlik başlıyor

9 ülke, 5 heyet ile Van ve Sinop’tan 300 çocuğun katılacağı 22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan’da başlıyor. Markaya dönüştürülen şenlikte Aydilge, Ece Seçkin, Mehmet Erdem konser verecek.  Şenlik; kortej, halk dansları gösterileri, müzikallere ev sahipliği yapacak.

22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 20-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Gaziemir ile özdeşleşen şenliğe bu yıl Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Litvanya ve Gana ile ülkemizden Van ve Sinop’tan çocuklar katılacak.

Teması eğitim, sloganı ise özgür eğitim, özgür gelecek olarak belirlenen 22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde bu yıl da ünlü sanatçılar sahne alacak. Ece Seçkin’in 20 Nisan saat 20.30’da Festival Alanı’ndaki konseriyle başlayacak şenlikte 21 Nisan’da Aydilge, 24 Nisan’da Mehmet Erdem konser verecek. 22 Nisan’da sahnelenecek Pinokyo Müzikali ile 25 Nisan’da sahnelenecek Maşa ve Kocayı Müzikali şenliğin minik misafirlerine eğlenceli saatler yaşatacak. Dünya Dans Günü’ne özel etkinlikte ise dans gruplarını gösterilerini sergileyecek.

23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise şenliğe misafir olan yabancı çocukların katılacağı kortej yürüyüşü ve halk dansları gösterileriyle kutlanacak. Karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başlayacak 23 Nisan kutlamaları şenliğe katılan çocukların yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergilemesiyle devam edecek. 

Başkan Arda’dan şenliğe davet
Tüm İzmirlileri çocuk şenliğine katılmaya davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği ile Ata’mızın çocuklarımıza armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. ‘Çocuk Dostu Gaziemir Olacağız’ sözüyle çıktığımız yolda, çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için hayata geçireceğimiz birçok projenin yanı sıra biliyoruz ki en çok sevgiye, barışa ve kardeşliğe ihtiyaçları var. Biz de şenliğimiz aracılığıyla dünya çocukları arasında ölümsüz dostluk köprüleri kurarak dünya barışına katkı koyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gelin hep birlikte coşkuyla kutlayalım” diye konuştu.