GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2018 Pazar 12:11

Gaziemir'de de Çanakkale Zaferi kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle İzmir'in Gaziemir ilçesinde de tören düzenlendi.

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda düzenlenen törende 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü kutlandı, vatan savunmasında toprağa düşen şehitler anıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Garnizon Komutanlığı adına Hava Piyade Albay Alparslan Yücel Soysal, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törende Şehit Asker Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsniye Karpat günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kentin tarihi meydanında düzenlenen törenin ardından Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, Dernek Başkanı Hüsniye Karpat, şehit aileleri ve gazileri makamında ağırladı.

Gazi ve şehit ailelerinin istek ve önerilerini dinleyen Şenol, "Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canını ortaya koyarak ‘Çanakkale Geçilmez’ destanını yazan şehitlerimizi şükranla anıyor, başımızın tacı gazilerimize saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.