GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Haziran 2019 Salı 08:25

Gaziemir bu kararı bekliyordu! 170 milyonluk dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı için süreç başladı. Yaklaşık 170 milyon TL’ye mal olacak çalışmada 552 adet konut ve 85 ticari birim yapılacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metropol alanda bulunan kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Gaziemir Aktepe –Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Emrez kısmı için çalışmalar başladı.  Gaziemir’in Karabağlar sınırında bulunan iki mahallenin İzmir Fuar Alanı’na ve çevreyoluna bağlantılarının bulunması projenin cazibesini arttırdı.

Belediyenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu dosyaya göre burada 170 milyon TL bedel ile 552 adet konut ve 85 adet ticari yapı inşa edilecek. Kentsel dönüşümü yapacak olan belediye inşaat için ayrıca ihaleye çıkacak.

Gaziemir ilçesinin kuzeyinde yer alan 1,40 ha. (14.079,48 m2 büyüklüğündeki proje alanı Altan Aydın Caddesi ile Uzundere kesişiminin güneyinde ve mevcut pazar alanının yakın çevresindeki araziyi kapsıyor.  İzmir Çevre yolu, Altan Aydın Caddesi ve Şehit Süleyman Ergin Caddesi gibi kentin önemli ulaşım akslarına yakın konumda olan alanda hazine parselleri de bulunuyor.