GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
18 Ocak 2018 Perşembe 13:37

Folkart'tan ilk açıklama: Amaç Karşıyaka'ya aşkla hizmet

Tarihinin en ağır borç yüküyle uçurumun kenarına gelen, yönetimin istifa ettiği Karşıyaka'ya aylardır şirketleşme çalışmalarından sonuç alınamadıktan sonra somut şekilde talip olan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ilk açıklamayı yaptı.

Karşıyaka'ya aylardır şirketleşme çalışmalarından sonuç alınamadıktan sonra somut şekilde talip olan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ilk açıklamayı yaptı.

Amaçlarının Karşıyaka'ya aşkla hizmet olduğunu belirten Sancak, 60 milyon TL'ye ulaşan kulübün toplam borcunun makul seviyeye çekilmesi için eski futbolcular, yöneticiler, tedarikçiler dahil tüm alacaklıları fedakarlık yapmaya davet etti. Mesut Sancak, Karşıyaka camiasının önde gelen isimlerinden gelen talep üzerine, Karşıyaka Spor Kulübü ile görüşmelerin gerçekleştiğini, ortak akılla mutabakat arandığını söyledi. 

Sancak, kulübün borcunun ancak makul bir seviyeye çekilebilmesi halinde İzmir'e karşı duydukları sorumluluk nedeniyle Karşıyaka'nın futbol ve basketbol şubelerine talip olabileceklerini belirtti.

Mesut Sancak, "Biz Karşıyaka'ya aşkla hizmet etme peşindeyiz" derken kulüp için temel yaklaşımını, "Bu şehirde kazandığımızı aynı zamanda bu şehire katkı getirecek projelerde harcayabilmeliyiz" sözleriyle özetledi. Folkart'ın patronu, bu şirketleşmenin yabancı futbolcularına olan acil borçları nedeniyle 18 puanı silinme ihtimali bulunan kulüp için en doğru çıkış yolu olduğunu, tüm alacaklıların anlaşmak üzere iyi niyet göstermesini, fedakarlığın sadece Folkart'tan beklenmesinin yanlış olacağını vurguladı.

Sancak, iki taraf arasında görüşmelerin sürdüğünü bildirip, "Bu şehirde kazanıp bu şehire geri vermesini bilmeliyiz. TFF 2. Lig'de 11 puanla devreye ciddi bir şekilde düşme tehlikesiyle giren Karşıyaka'nın transfer yasağı kalkmadığı takdirde yeni puan silme cezaları alma riski var. Artık alacaklıların ciddi olarak fedakarlık yapması gerekiyor. 20-21 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongrede ortak akıl ışığında tüzük değişikliği ile şirketleşme kararı bekliyoruz. Bu süreçte borç tutarının makul bir çizgiye çekilmesini istiyoruz. İzmirliler ve bir Karşıyakalı için Karşıyaka'nın gönüllerdeki yerini, Karşıyaka aşkını biliyoruz. Karşıyaka için en doğru yol, dünyada ve Türkiye'deki örnekler gibi şirketleşmeye gitmek. Genel kurulun saygın iradesini, şirketleşme konusunda adım atmaya davet ediyorum" dedi.

YAŞAR HOLDİNG: BASKETBOLA BİZ DE TALİBİZ
Karşıyaka Kulübü Basketbol Takımı'nın sponsoru Yaşar Holding, şirketleşme kararı alınması halinde 20 yıldır markalarını paylaştıkları basketbol şubesine daha önce de olduğu gibi talip olduklarını bildirdi.

Yaşar Holdingden yapılan yazılı açıklamada, holdingin kurucusu Selçuk Yaşar'ın Karşıyaka sevgisinin gönüllülük esasına dayandığı belirtildi. 60 yıldır derneğe, son 20 yıldır da basketbola olan desteklerinin devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Futbol şubesinden kaynaklı borçlardan dolayı sıkıntıya giren basketbol şubemizde, sözleşmelerde belirlenmiş bütçenin üstüne çıkılarak yasaklar kaldırılmış, transferin önü açılmış, takımımız yeniden ayağa kalkmıştır. Son 20 yılda gururumuz olan basket takımımız, inanıyoruz ki, bundan sonra da başarıyla yoluna devam edecektir. İsteğimiz, dileğimiz, beklentimiz, hayalimiz 1912 ruhunun yaşaması ve devam etmesidir. Selçuk Yaşar’ın bize öğrettiği, anlattığı budur."

Bugüne kadar Karşıyaka Spor Kulübü için aktardıkları kaynağın çetelesinin tutulmadığının aktarıldığı açıklamada, "Ancak, şirketleşme kararı alınırsa 20 yıldır markamızı paylaştığımız, destekçisi bulunduğumuz basketbol şubesine daha önce de belirttiğimiz gibi ilgimiz doğal olarak mevcuttur." ifadelerine yer verildi.

Futbol şubesi şirketleşme çalışmaları yarım kalan Karşıyaka'da, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kulübün eski borçlularıyla görüşülüp borcun makul bir seviyeye indirilmesi halinde futbol ve basketbol şubelerine talip olacaklarını açıklamıştı.