GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
16 Nisan 2019 Salı 08:33

Fethiye'de paraşüt kazası: 2 kişi can verdi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan paraşüt ile tandem atlayış yapan ve kayalıklara çarpan paraşüt pilotu ile yanındaki yabancı uyruklu bir kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'da meydana geldi. Yaklaşık 1200 metre yüksekteki uçuş pistinden tandem (ikili) atlayış gerçekleştiren paraşüt pilotu ile yabancı uyruklu kişi, 1100 metrede kayalıklara çarptı. Kazayı fark eden diğer pilotlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ise 7 kişilik, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi sevk edildi. Bu arada bölgeye ulaşan bir yamaç paraşütü pilotunun yaptığı kontrolde, kayalıklara çarpan paraşütteki 2 kişinin öldüğü anlaşıldı.

Olayda hayatını kaybeden paraşüt pilotunun 38 yaşındaki Mustafa Kemal Öztürk, yolcu konumundaki kişinin ise Pakistan uyruklu 27 yaşındaki Zarak Zaheer olduğu belirlendi.

SİS NEDENİYLE YÖNÜNÜ KAYBETTİKLERİ İDDİASI
Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'dan tandem atlayış yapan Öztürk ve Zaheer, iddiaya göre havanın sisli olması nedeniyle yönünü kaybederek yaklaşık bin 100 metre yükseklikte kayalıklara çarptı. Kazanın ardından bölgeye 7 kişilik Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi sevk edildi.

15 YILLIK PARAŞÜT PİLOTU
Bu arada bölgeye ulaşan bir yamaç paraşütü pilotunun yaptığı kontrolde, kayalıklara çarpan Öztürk'ün ve Zaheer'in yaşamını yitirdiği belirledi. Mustafa Kemal Öztürk'ün yaklaşık 15 yıldır pilotluk yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi. (DHA)