GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:14

FETÖ Borsası Davası’nda gündeme geldi: İşte o liste!

İzmir 3. İdare Mahkemesi’nde devam eden FETÖ Borsası Davası’nda İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Müdürü Kudret Dikmen’in “icmal (sonuç) listesi” dediği işadamlarının isimlerinin bulunduğu liste iddianamede ayrıntılı olarak yer aldı. Dikmen, görevdeyken haklarında FETÖ/PDY soruşturması yapılan isimlerin listesini Serkan Kurtuluş ve Ahmet Kurtuluş’a göndermekle suçlanıyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen “FETÖ Borsası” davası sürüyor. 31’i tutuklu 69 kişinin yargılandığı davanın duruşmaları devam ederken İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ise FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında görevdeyken, emniyetçe oluşturulan isim listesini dışarıda bulunan isimlere göndermekle suçlanıyor.

Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş ve AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’la yaptığı telefon, watsaap görüşmeleri iddianamede yer alan Dikmen, kimseye liste göndermediğini ifade etmişti.  Cumhuriyet Savcısı Ferhat Deniz tarafından hazırlanan iddianamede, hazırlanan listenin dışarıda bulunan isimlere önceden gönderildiği, bunların “koparma” denilen yöntem ile tuzağa düşürülerek isimlerinin soruşturma kapsamına alındığı ya da çıkartıldığı iddia edildi.

Mahkemede hem Kurtuluş hem de Dikmen, iddiaları yalanlarken böyle bir şeyin mümkün olmadığını beyan etti. Kurtuluş’un avukatı, söz konusu listenin “babalar grubu” olarak bilinen işadamları soruşturmasında davaya dönüşen liste olduğunun altını çizdi. Dönemin İstihbarat Müdürü ve Polis Başmüfettişi Dikmen ise, “Bu liste bizim değil organize suçlar şube müdürlüğünün hazırladığı operasyon icmal (sonuç) listesidir. Listede operasyonda kimlerin alındığı, alınamadığı ve bulunamadığını belirtir işaretlemeler vardır. Benim başkalarına liste göndermem söz konusu değildir. Ayrıca haklarında soruşturma olan isimleri emniyet müdürlüğünde ağırladığım iddialarını da kabul etmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE O LİSTE!
Savcılık iddianamesinde geçen ve işadamlarının isimlerinin bulunduğu liste ortaya çıktı. Listenin başında FETÖ’nün Ege Bölge İmamı Bekir Baz yer aldı. Birçok isim ve yurt dışına kaçan kişilere de listede yer verildi. Bugün bir bölümü cezaevinde kaldıktan sonra dışarı çıkan isimlerin de bulunduğu listede dikkat çeken figürler bulunuyor.