GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2020 Cuma 16:47

Eski başkan Şahin, ‘görevden alma’ için ne dedi?

Hakkındaki çeşitli suçlamalardan ötürü tutuklu bulunan ve bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy için CHP Genel Merkezi'ne, bu kişiyle olmayacağını ilettiğini anlatan Menemen'in Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, "İşin garibi, bu adamın şikayeti üzerine partim beni ihraç etti. Keşke ben yanılsaydım, keşke ben haksız çıksaydım. 20 yıl sonra belediyemizin bu hale gelmesinden çok büyük bir üzüntü duyuyorum" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevine girmesi ve bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, ilçede büyük yankı uyandırdı. Menemen'de 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan Tahir Şahin, bu konuda zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

20 YIL SONRA BELEDİYEMİZİN BU HALE GELMESİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM
Başkanı hapse giren, görevden uzaklaştırılan Menemen Belediyesi'nin, 20 yıl sonra bu şekilde anılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu belirten Tahir Şahin, şu yorumları yaptı:

"20 yıl görev yaptığım, çok büyük saygınlık kazandırdığım bir belediyenin bu hale gelmesine inanılmaz bir şekilde üzülüyorum. Birlik beraberlikle, hizmetlerle, güzelliklerle, başarılarla anılırken, 20 yıl sonra belediyemizin bu hale gelmesine, getirilmesine kahroluyorum. 2019 seçimlerinde aday belirleme sırasında, bu kişiyle olmayacağını, açık ve net bir şekilde belirtmiştim. Ama beni dinlemediler. Tabii ki Genel merkezin bu kararına saygı duydum. Toplumun kararına saygıyla baktık. Bugünkü duruma da üzülmemek için elde değil, Menemen ve Cumhuriyet Halk Partisi adına... Keşke ben yanılsaydım, keşke ben haksız çıksaydım."

ONUN ŞİKAYETİYLE BENİ PARTİMDEN İHRAÇ ETTİLER
Yasa gereği 10 gün içinde Meclisin yeni bir belediye başkanını seçeceğini, kim gelirse gelsin, işinin çok zor olacağını öne süren Tahir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten, bu saatten sonra gelecek olan başkanın işi çok zor, bayağı zor olacak. Kim seçilirse seçilsin, zor bir başkanlık yapacağı ortada. Menemen büyük bir ilçe. Eğer aklıselim davranılırsa, Menemen bu yarayı çabucak sarar. A parti, b parti fark etmez. Hasan, Ali, Ahmet, demeden söylüyorum. Bize sorumlu bir eski yönetici olarak bir şey sorulduğunda, Menemen'in menfaatleri doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Şu anda partili değilim zaten. Neden? Çünkü cezaevindeki arkadaşın şikayeti üzerine partim beni ihraç etti.Umarım tüm bu yanlışlıklar zaman içinde düzeltilir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; seçim öncesinde de söylediğim gibi, mevzu Menemen ise, benim için gerisi teferruattır."