GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mayıs 2019 Salı 20:52

Erdoğan'la görüşen Feyzioğlu'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, '82 milyon vatandaşımızı kucaklamanın ve sahiplenmenin yolu, yargımızı güvenilir kılmaktır. Türkiye'de herkesin üzerinde uzlaşması, anlaşması gereken husus hukukun üstünlüğüdür' dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşmede, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de yer aldı. Görüşme sonrası yazılı açıklama yapan Feyzioğlu, Türkiye'de yargının, özelde de avukatların çok ciddi sorunları olduğunu kaydetti. Yargı reformunun gündemde olduğunu belirten Feyzioğlu, bu konuları konuşmak ve çözüm önerilerini sunmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettiklerini kaydetti.

'ANKARA ADLİYESİ'NİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİK'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, öncelikli olarak Ankara adliyeleri sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiklerini belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Halihazırda Ankara'da adalet, yargıya hiç yakışmayan binalarda dağıtılmaya çalışılıyor. Avukatların da vatandaşların da çektiği eziyet dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Tek başına çalışan bir avukatın bu sistemde yaşama olanağı kalmamıştır. Mevcut Ankara Adliyesi projesinin hızlandırılmasının sadece avukatların değil, her gün adliyeye giden on binlerce vatandaşımızın çilesine çözüm olacağını ifade ettik. Vatandaşlarımızın adalet hizmetine daha kolay ulaşması için avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi yapılması konusundaki taleplerimizi ilettik. Çok sayıda açılmış olan, altyapısı yetersiz, hocası bulunmayan hukuk fakülteleri var. Hukuk eğitimi reformuna ilişkin düşüncelerimizi sunduk. Bu çerçevede, hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavının bir an önce hayata geçirilmesi gerekliliğini dile getirdik."

'ŞİDDETSİZ TOPLUM KAMPANYASINDAN BAHSETTİK'
TBB Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'de şiddetin artış gösterdiğini, birkaç avukat meslektaşının şiddet mağduru olduğunu söylediklerini kaydeden Feyzioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Barolar Birliği’nin hayata geçirdiği 'Şiddetsiz Toplum Kampanyası'ndan bahsettik. Türkiye önümüzdeki dönemde yargısını çok güvenilir hale getirmek zorundadır. Bunun için bir yandan kanunlarımızda değişikliklere ihtiyaç vardır. Diğer yandan da eğitim reformu ve sınav yoluyla hukukçu kalitesini yükseltmemiz gereklidir. 82 milyon vatandaşımızı kucaklamanın ve sahiplenmenin yolu, yargımızı güvenilir kılmaktır. Türkiye’de herkesin üzerinde uzlaşması, anlaşması gereken husus hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Barolar Birliği olarak bu konudaki görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi, devletimizin her makamıyla ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın ve halkımızın bizden talebi, sorunlarının dile getirilmesi ve çözümler üretilmesidir."(DHA)