GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2021 Perşembe 12:41

Erdoğan’dan İzmir Büyükşehir’e eleştiri: Çöp, çukur dönemi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşuyor. İzmir ve İstanbul’daki belediyecilik hizmetlerini eleştiren Erdoğan, “CHP'nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe belediyeleri vatandaşlarımıza hakkıyla hizmet etmek yerine yeniden çöp, çukur devrini hortlatmışlardır. Seçimlerde bunlar yıkmaya geliyoruz derken biz siyasi bir devrimi kasttetiklerini zannetmiştik. Meğer bunlar gerçekten yıkmaya geliyorlarmış. Eski Türkiye görüntülerinde olduğu gibi çöp dağlarının tekrar görünmesi yıkım değil de nedir?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada İzmir ve İstanbul belediyelerindeki hizmetleri eleştirdi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

"İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP'nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe yönetimleri vatandaşlarımıza hakkıyla hizmet etmek yerine, yeniden çöp, çukur, çamur devrini hortlatmışlardır. Bir de utanmadan çıkıp 'tıkır tıkır çalışıyoruz' demezler mi? Milletimiz de bunlara cevabını şöyle veriyor, 'Takur-tukur belediyeler, çukur-mukur yollar, çer-çöp mahalleler, çap-çamur sokaklar.' Lafa geldiğinde ülkeyi yönetmeye talip olanlar, daha temel belediye hizmetlerinin bile altından kalkamıyorlar. Seçimlerde bunlar, 'yıkmaya geliyoruz' derlerken biz siyasi bir değişimi kast ettiklerini sanmıştık. Meğer bunlar şehirlerimizi temizliği ile yol, su ve kanalizasyon alt yapısıyla, sosyal hizmetleriyle yıkmaya geliyorlarmış.

Eski Türkiye görüntülerinde olduğu gibi çöp dağlarının tekrar görünmesi yıkım değil de nedir. Çöp dağlarının yeniden ortaya çıkması, araçların çukurdan, yayaların çamurdan çıkamaması yıkım değil de nedir? AK Parti yönetimindeki herhangi bir belediye çıksa yeri göğü inletecek kesimlerin, CHP yönetimlerine karşı lal kesilmeleridir.

Biz bunların gerçek yüzünü Cumhuriyet yürüyüşlerinde, Gezi'de, 15 Temmuz'da gördük. Boğaziçi meselesi başta olmak üzere çıkarlarına dokunduğumuz yerlerde gördük. Marjinal ve çarpık ideolojilerini topluma dayatmaktır. Kendilerine boyun eğmeyen herkese saldıran, küçümseyenlere meydanı bırakmadık.”