GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2021 Pazartesi 14:52

Erdoğan: Mağduriyetleri giderecek adımları attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında milletimizin yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferler başkenti tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir. Kahraman ordumuz düşmana 'dur' diyerek istiklal ile sonuçlanacak Büyük Taarruz'un müjdesini bu bölgede vermiştir.

''MALAZGİRT GİBİ, İSTANBUL'UN FETHİ GİBİ, ŞANLI TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİ''
Bu savaşta vatanın her karışını kanlarının son damlasına kadar koruma kararıyla cephede yerini alan askerlerimiz zafer kesinleşene kadar aynı azimle mücadele etmiştir. 1 yıl sonra 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmış, 9 Eylül'de düşmanın denize dökülmesi ile sonuçlanmıştır. İstiklal Harbimizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Sakarya zaferi tıpkı Malazgirt gibi, İstanbul'un Fethi gibi, şanlı tarihimizin önemli yapraklarından biridir.

''SON NEFESİMİZE KADAR ÇALIŞACAĞIZ''
Sakarya Savaşı'nın yaşandığı Polatlı ve Haymana'da halihazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Bu zaferin kazanıldığı bölgeyi tarihi milli park ilan ederek kapsamlı ihya çalışması başlattık. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki büyük kalkınma heyecanı daha sonra yerini teslimiyetçi bir zihniyete bırakmıştır. Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik. Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan orta uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Biz cumhuriyet tarihinin en iddialı makas değişikliğini gerçekleştirdik. Türkiye'nin yaşadığı saldırıların sadece birini bile kaldıramayacak ülkeler var. Dışarıdan ve içeriden pek çok engeli aşarak bugünlere nasıl geldiysek, inşallah menzile de o şekilde ulaşacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizin başarıya ulaşması için son nefesimize kadar çalışacağız. Milletimiz, Milli Mücadele günlerinden bu yana sahip olduğu o derin irfan hasletiyle tercihini hep ülkesi ve kendisi için doğru olandan yana kullanmıştır.

2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz milli mücadelemizin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırı. Yeri geldiğinde kanımızla istiklaline ve istikbaliene sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabullendirdik. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında, milletimizin uzunca süredir yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları da attık. Ülkemizi dünyanın yaşadığı büyük dönüşümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadeleleri ile heba eden bir konumdan her alanda potansiyelini en üst seviyede kullanabilen bir yere geldik.''