GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
16 Mart 2018 Cuma 11:28

Ege-Koop Başkanı Aslan: Konut ve Kent Bakanlığı kurulsun!

İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Çıktığınız bu yolda Türk halkının sizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz” dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Aslan, Türkiye nüfusundaki artışa dikkat çekerek kentsel dönüşüm ve planlı kentleşmenin doğru şekilde gerçekleşmesi için “Kent Bakanlığı” kurulmasını önerdi.

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. İyi Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, İzmir'in demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine bakışı, Atatürk ilklerine bağlılığı ile Türkiye genelinde farklı bir konumda olduğunu söyledi. Ulupınar, “İzmir'in bu duyguları ile İyi Parti'nin amaçları birbirine çok örtüşüyor. İstanbul ve Ankara'ya gidene kadar bu düşünceye sahiptim. Ancak İstanbul'a gittiğimde gördüm ki sadece İzmir değil İstanbul da, Eskişehir de, Kütahya da, Afyon da, Denizli de, Anadolu'nun en iç kesimleri de bu duygular içinde. İyi Parti'nin amaçları tüm toplumuzun hedefleriyle aynı” dedi. İzmir'de 12 bin kişinin katıldığı bir anket sonucunun kendilerine doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten Ulupınar, “İyi Parti, Türkiye için son viraj ve Genel Başkan Meral Akşener de son şanstır. Gördüğümüz ilgi de Türkiye'nin bu virajı Meral Akşener ile geçeceğini gösteriyor” diye konuştu.

ULUPINAR: ASLAN’A İHTİYAÇ VAR
Ege-Koop’un çalışmalarını, hem belediye başkanlığı hem il başkanlığı hem de milletvekilliği döneminde de takip ettiğini söyleyen Ulupınar şöyle devam etti:

“İzmir’in, hangi bölgesine gitsek Ege-Koop’un projelerini, yeni yarattığı mahalleleri takdirle görüyoruz. Türkiye’de kooperatif örgütlenmesi olarak örnek bir model olan Ege-Koop; 30 binin üzerinde çağdaş konutlar üretti. Dar gelirli halkımız Ege-Koop sayesinde başını sokabileceği ev sahibi olmuştur. Ege-Koop’un İzmir’e kazandırdığı birbirinden değerli yerleşim alanları Ege-Koop’un geçmişinin önemli bir göstergesidir. Bu nedenle İzmir’in daha planlı gelişmesi ve kentsel dönüşümde kısa sürede sonuç alınması ile ilgili Ege-Koop’un ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın bilgisine, birikimine ihtiyacımız var”

İyi Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, nüfus artışı ve Türkiye’nin her yerinden göç alması nedeniyle İzmir’de kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte yeni konut seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi. Ulupınar, “Özellikle konutu olmayan dar gelirli halkımızın konut sahibi olabilmesi için devletin imkanlarını seferber etmesi gerekmektedir. Kazancının yüzde 50’sini kiraya veren dar gelirli yurttaşlarımızın en önemli talebi ve beklentisi bu” dedi.

KENT BAKANLIĞI KURULSUN
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise ”Rant tabanında varlılıklara yönelik kentleşme; ekonomik ve sosyal çelişkiyi, toplumsal adaletsizliği de beraberinde getiriyor. Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek kentin İzmir olduğunu, buna bağlı olarak kira fiyatlarının da yine çok yüksek seviyede seyrettiğini” söyledi. Sayıştay ve Danıştay raporlarına göre de İzmir'deki mevcut yapı stoğunun yüzde 60'ının depreme dayanıksız olduğunu belgelendiğini hatırlatan Aslan, “Hal böyle olunca Türkiye’de ve özellikle İzmir’de gelecek 40-50 yılımızı planlama açısından mevcut arsa stoklarımızın yeniden, acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir. Her geçen gün gecikiyoruz. İzmir halen daha bir plan bütünlüğü içinde büyümüyor. Sayın İl Başkanımızın dediği gibi zaman geçirmeden özellikle hiç konutu olmayan dar gelirli yurttaşlarımızın başını sokabilecekleri bir konuta sahip olabilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir. Hiç zaman kaybetmeden 'Kent Bakanlığı'nın kurulması ve bütçeden ya da başka kaynaktan yeni konut hamlesi başlatılması zaruridir. Biz 34 yıldır uyguladığımız kooperatifleşme modeliyle bunun tarihini yazdık. Hiç kimse halkımızın kooperatif çatısı altında örgütlenmesinden rahatsız olmasın, biz her zaman bu konuda göreve ve sorumluluk almaya hazırız” diye konuştu.