GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2020 Cumartesi 13:54

Düğün ve taziyeler İzmir’de bir ilçeyi resmen yaktı!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'da yaşanan vaka artışlarına değindi. Başkan Sandal, "Belirli mahallelerimizde kısmi olarak artış ve yoğunluk mevcut… Bunlar daha çok düğün ve taziyelerden kaynaklı. Şu an biraz daha düşüş eğiliminde… Personelimizde de vaka çıkan arkadaşlarımız mevcut ancak bunlar karantinada. Şu ana kadar 14 civarı arkadaşımız koronavirüse yakalandı" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakaları sonrası, İzmir'de de bazı bölgelerde vaka artışı haberi gelmeye başladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçelerindeki bazı mahallelerde vaka oranlarında artış yaşandığını ancak son dönemlerde bu sayıların azaldığını söyledi. Bayraklı Belediyesi'ndeki durum ile ilgili de bilgi veren Sandal, bugüne kadar Bayraklı Belediyesi'nde 14 personelin testinin pozitif çıktığını ifade etti.

RESMİ MAKAMLARDAN BİLGİ YOK
Başkan Sandal açıklamasında "Belirli mahallelerimizde kısmi olarak artış ve yoğunluk mevcut… Bunlar daha çok düğün ve taziyelerden kaynaklı. Şuan biraz daha düşüş eyleminde… Personelimizde de vaka çıkan arkadaşlarımız mevcut ancak bunlar karantinada. Şuana kadar 14 civarı arkadaşımız koronavirüse yakalandı. Bayraklı bölgesinde karantinada olan ev sayısı ya da vaka sayısını tam olarak bilemiyoruz. Bize resmi makamlardan bu konuda aktarılan rakamlar maalesef bulunmuyor" dedi.

İKİNCİ DALGA İÇİN HAZIRLANIYORUZ
Sandal sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Şu an bütün hazırlığımızı ikinci dalga gelmesi halinde ne yapabileceğimizi planlama şeklinde yapıyoruz.  Bunun dışında ise vatandaşların neye ihtiyacı olduğu konusunda bize ulaşması durumunda onların çözümü yönünde çabalarımızı gerçekleştiriyoruz. Dezenfeksiyon ve diğer alanlarımızda üstümüze düşen tüm konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."