GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Şubat 2019 Perşembe 08:22

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar

Dolar/TL, ABD - Çin ticaret görüşmelerinden kaynaklı iyimser havayla 5.25 TL'nin altına inmesinin ardından dün dolar endeksinin yeniden 97 üzerine çıkmasıyla birlikte yeniden tırmanışa geçti. 14 Şubat sabahı dolar kuru 5.29 üzerinde el değiştirirken, piyasalarda enflasyon beklenti anketi, işsizlik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Rusya ziyareti ve yansımaları izlenecek. Cuma günü ise S&P'nin Türkiye raporu bekleniyor

Dolar kuru, hafta başından devam eden dalgalanmasını sürdürüyor.

Dolar endeksindeki gevşeme ve ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı görüşmelerinin pozitif seyretmesiyle dün 5.25 altına düşen kur akşam saatlerinde yeniden yukarı yönlü harekete başladı.

95'li seviyelere inen dolar endeksinin yeniden 97 bandının üzerine çıkmasıyla dolar/TL günü 5.28 TL seviyelerinden kapatırken borsa da dış yatırımcılardan gelen satışla 101 bin puana dek indi. Petrol fiyatları da Suudi Arabistan'ın daha fazla üretim kısıntısına gideceğini açıklamasının ardından başlayan çıkışını sürdürdü ve 64 dolara dayandı.

Geçen hafta uzun süre sonra 300 puan altına inen Türkiye'nin kredi risk primi (cds) yeniden 315 puan civarında seyrediyor.

14 şubat sabahı dolar dolar kuru 5.29 üzerinde. Euro ise 5.98 TL'de. (Habertürk)