GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Ağustos 2020 Perşembe 12:07

Dikili’de 4,5 milyonluk satış!

Dikili Belediyesi Uzunburun ve Merdivenli mahallelerinde farklı büyüklükte arsaları satışa çıkarttı. Belediye, satışlardan yaklaşık 4,5 milyonluk gelir elde etmeyi planlıyor. Belediye Başkanı Adil Kırgöz göreve geldiğinde belediyeyi yaklaşık 78 milyonluk borçla devraldığını açıklamıştı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm bölgesinde yer alan ilçeleri arasında bulunan Dikili’de belediye arsa satışları için karar aldı. İlçenin, Uzunburun, Merdivenli, İslamlar ve Bahçeli mahallelerinde arsa niteliğindeki yerler için ihale ve günler belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre belediyenin satışlardan 4,5 milyon TL gelir elde etmesi planlanıyor.  Büyüklükleri 400 metrekareden başlayan arsalar 10 bin metrekareye kadar çıkıyor. İhale, 3 Eylül’de gerçekleştirilecek ve isteyen dökümanları belediyeden alabilecek.

Öte yandan Belediye Başkanı Adil Kırgöz göreve geldikten sonra tasarruf tedbirleri kapsamında 10 milyona yakın borç ödediğini belirtmişti. Başkan Kırgöz, eski Başkan Mustafa Tosun’dan belediyeyi 78 milyon TL borçla devraldığını kamuoyuna duyurmuştu.