GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
25 Haziran 2020 Perşembe 10:45

Denizli'de 'bağlantı hatası' vurgunu!

Denizli'de işyerlerinde yazılımı değiştirilmiş pos cihazı kullanıp, kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 9 kişi düzenlenen eşzamanlı operasyonla yakalandı. Zanlıların müşterileri 'bağlantı hatası' ya da 'ödeme hatası' yaşandığı bahanesiyle dolandırdıkları ortaya çıktı. Tutuklanan kişilerin bu yöntemle yaklaşık 50 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Dolandırıcılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların işyerlerine gelen müşterilerin ödeme yaptığı sırada kartı önce yazılımı değiştirilmiş pos cihazına okuttukları bu sayede bilgileri kopyaladıkları belirtildi. Daha sonra ise müşterilere 'bağlantı hatası'  ya da 'ödeme hatası yaşandı' diyerek başka bir POS cihazından yapılan alışveriş karşılığında ödemeleri aldıkları ifade edildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı: “Vatandaşlar iş yerlerinden banka kartları ile yapmış oldukları alışverişlerde işyeri yetkilisinin kartınızda ödeme ile ilgili 'bağlantı hatası', 'ödeme hatası' gibi hata kodlu işlem olduğunu belirtmesi durumunda, pos cihazındaki hatayı gözle kontrol etmeleri gerekiyor. Vatandaşların bu hata ile ilgili olarak, zaman geçirmeden süratle bankalarıyla anında irtibata geçerek durumu teyit ettirmeleri önem arz etmektedir." (DHA)