GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2019 Cuma 15:38

Cumhur İttifakı’nın İzmir ayağında flaş değişiklik!

AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı İzmir özelindeki belediye meclis üyeliği listelerini birlikte hazırlayacak. Başkan adayları noktasındaki paylaşımın ardından her iki partinin kendi listelerini hazırlayacağı duyurulmuştu. Gelinen aşamada bu düşünceden vazgeçildiği belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile AK Parti’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’nın İzmir’de oluşturacağı belediye meclis üyeliği listelerinde flaş bir değişikliğe gidildi.  

Büyükşehir ve 25 ilçe belediye başkan adaylığı noktasında iktidar partisinin temsilcilerini destekleyecek olan MHP, 5 ilçede ise AK Parti’nin katkısını bekleyecek.

Başkan adaylıklarının belirlenmesinin ardından gelişen süreçte meclis üyeliği noktasında iki parti de kendi listesini oluşturma kararı almıştı.

Fakat kulislere yansıyan bilgilere göre iki parti İzmir genelinde büyükşehir ve ilçelerde tek meclis üyeliği listesiyle seçime girme noktasında refleks gösterecek.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin konuyla ilgili, “Zannediyorum genel merkezin talimatı o yönde olacak. Biz iki liste çıkacakmış gibi listelerimizi hazırladık, bekliyoruz” şeklinde kısa bir açıklama yaptı.