GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
16 Haziran 2020 Salı 11:28

Cihat Kora son yolculuğuna uğurlandı

93 yaşında hayata gözlerini yuman İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Alkim Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Cihat Kora öğle namazının ardından Hacılarkırı Mezarlığı'na defnedildi.

Alsancak Hocazade Camisi'ndeki cenaze namazına İzmir Valisi Erol Ayyıldız Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz,  Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar,Esiad Başkanı Fadıl Sivri,ve yüzlerce İzmirli iş insanı katıldı. Cihat Kora'nın oğlu Ferit Kora ile kısa bir süre sohbet eden Ayyıldız, ülkemizin duayen bir işadamını kaybettiğini belirtti, başsağlığı diledi

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle cenaza törenine vatandaşlar tek tek alındılar. Taziyelerin kabülünden sonra Alsancak Hoczade Camisi İmamı Ahmet Kuzgun'un "Sosyal mesafeyi koruyalım, cenaze namazını Cihat beyin en yakınları kılacaktır" anonsu ile cami avlusu yavaş yavaş boşaldı.

Yaptırdığı okullar, sağlık ocakları ve kütüphanelerden dolayı 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne lâyık görülen İzmirli hayırsever Cihat Kora, 1948 yılında başladığı sanayi hayatında Türkiye’de maden, kimya ve kağıt sektörlerinde 7 dev tesis kurdu. Kora, "Bu ülkeden kazanıyoruz, bu ülkeye borcumuz var" felsefesi ile hareket eden Cihat Kora, yaptırdığı 9 okulla da aynı zamanda bir eğitim gönüllüsü idi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Ferit Kora’nın babası olan Cihat Kora, 72 yıl ülke ekonomisine katkı sunmak için üretim faaliyetleri içinde yer aldı.