GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ocak 2020 Salı 09:34

Çiğli'den depremzedelere yardım eli

Çiğli Belediyesi, merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve birçok çevre ilde hissedilen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlar için “Haydi Çiğli Uzat Elini” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Yetkili kurumlarla yapılan görüşmeler ve deprem bölgesinden edinilen bilgiler doğrultusunda ihtiyaç listesi oluşturuldu. Çiğli Belediyesi’nden yapılan duyuruda; battaniye, bot, mont, atkı, bere, çorap, termal içlik, kazak, çocuk bezi, kadın pedi, ıslak mendil, el feneri, pil ve oyuncak gibi temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulunmak isteyen vatandaşların, bu malzemeleri en son 29 Ocak Çarşamba günü Muhtarlıklara ve Ataşehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Spor Salonu’na teslim edilebileceği bildirildi.

“Kalbimiz Elazığ ile atıyor”
Belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Elazığ ve Malatya’da yaşananları ilk günden itibaren yakından takip ediyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirlemek için farklı kaynaklar ile sürekli görüşmeler yaptık. Mağdur olan vatandaşımızın yarasını sarmak için ilçe genelinde yardım kampanyası başlattık. Tüm hemşehrilerimizi 29 Ocak Çarşamba gününe kadar sürecek olan yardım kampanyamıza destek olmaya bekliyorum. Kullanılmamış malzemeleri bekliyoruz. Ülkemiz genelinde gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.