GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2019 Salı 17:56

Çiğli’de “organize” işler... Başkanın adıyla para istediler!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalardan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü adına para toplanmaya başlandığı iddiaları sonrası yönetim tüm işletmeleri uyardı. OSB yönetimi, böyle bir telefon gelmesi halinde emniyete başvurulmasını istedi.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Utku Gümrükçü çalışmalara başlarken kimliği belirlenemeyen kişiler ise ilçedeki fabrika ve işadamlarını arayarak para talebinde bulundu. Çiğli’de bulunan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İASOB) başta olmak üzere fabrikalara Gümrükçü’nün adı kullanılarak telefonlar gelmeye başladı. Konuyla ilgili Gümrükçü, savcılığa suç duyurusunda bulunarak kişilerden şikayetçi oldu.

İlçede fabrikaların aranması üzerine İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürü A.Doğan Hüner imzalı yazı ile fabrikaların tamamı uyarılarak kurumsal e-posta gönderildi.

Yazıda, “Bölgemizde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün adı kullanılarak ihtiyaç içindeki çocuklar için bir yardım toplandığına dair bir duyum üzerine başkanın kendisiyle yapılan görüşmede başkanın ya da belediyenin böyle bir yardım kampanyası düzenlemediği, bu şekilde bir uygulamanın kesinlikle olmadığı belirtilmiştir.  Çiğli Belediyesi ya da belediye başkanının adının kullanılarak tarafınızdan yardım talebinde bulunulması durumunda emniyet birimlerini haberdar ediniz” ifadelerine yer verildi.