GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Kasım 2020 Çarşamba 11:02

CHP'li vekilden korona raporu: İzmir'de ölü sayısı 2 bini aştı!

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İzmir'de 24 Kasım tarihinde koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısını 73 olarak açıkladı. Adıgüzel ayrıca, İzmir, İstanbul ve Ankara'daki toplam koronavirüs kaynaklı ölüm sayısını ise 315 olarak duyurdu. İzmir'de ise Mart ayından bu yana 2087 kişinin vefat ettiğini bildirdi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye'de ve İzmir'de koronavirüs vakaları hızla artmaya devam ediyor. Özellikle İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem sonrası artan vaka ve ölümler hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel İzmir'de yaşanan ölümleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

Koronravirüs pandemisi nedeni ile Sağlık Bakanlığı 24 Kasım tarihinde 191 ölümün olduğunu açıklarken, Adıgüzel sadeec İzmir'de 24 Kasım tarihinde  73 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in paylaşımı şu şekilde:

"Sağlık bakanlığı yalan söylemeye devam ediyor. Sadece üç ilimizin bile Covid-19 vefat sayısı 315 dün (24 Kasım) itibariyle İstanbul 211, İzmir 73, Ankara 31. Tüm pandemide: İstanbul 11600, İzmir 2087 , Ankara 2923, Toplam 16.610

Damat istifa etti, dolar kendiliğinden düştü. Fahrettin Koca istifa etsin, vakalar kendiliğinden düşecek. Çünkü yalan söyleyerek milleti rehavete sevkediyor.

20 günlük #TamKapatma hayatlar kurtaracak. Önlem alınmadığını için ölen her yurttaşın sorumlusu bu hükümettir. 

Belediyelere intikal eden bütün bulaşıcı hastalık ölümler Covid-19 . Çünkü ölüm bildirimi yapılırken testi pozitif değilse "bulaşıcı hastalık" seçeneği işaretlenemiyor. Bu yüzden sağlık bakanlığı yalan söylüyor. Sadece 24 Kasımda üç ilde resmi defin sayısı 315"