GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2019 Pazartesi 14:10

CHP’li ilçe başkanlarından 'istihdam' şikayeti: Soyer gönderdiğimiz bir kişiyi bile almadı!

İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarıyla toplantı düzenledi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Konak ve Karşıyaka ilçe başkanlarının Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği CV’lerden dönüş alamadığını aktadığı öğrenildi. İki başkanın bu durumu eleştirdiği belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Olağan kurultay takviminin netleşmesinin ardından gözler il ve ilçelerde görevde olan başkanların yeniden aday olup olmayacağına çevrilirken Başkan Yücel’in örgüt yöneticilerine bazı talimatlar verdiği aktarıldı.

YÜCEL’DEN BAŞKANLARA TALİMAT: MAHALLE SEÇİMLERİNİ ŞEFFAF YAPIN
Yücel’in ilçelerde yapılacak mahalle delege seçimlerinde ilçe başkanlarından şeffaflık istediği belirtildi. Yücel’in ilçe başkanlarına, ‘Mahalle delege seçimlerinde, ilçe kongrelerinde kimseyi küstürmeyelim, birliğimiz bozulmasın. Herkesi kucaklayın’ dediği öğrenildi.

İTTİFAK İÇİN UYARI!
Öte yandan toplantıda İYİ Parti ile yürütülen Millet İttifakı’nın da gündeme geldiği aktarıldı. İYİ Parti’nin son dönemde CHP’yi hedef aldığını ifade eden bazı başkanların, belediye meclislerinde gruplar arasında sıkıntıların yaşandığını aktardığı öne sürüldü. Millet İttifakı’na sahip çıkılması gerektiği fakat genel siyasi tabloda İYİ Parti’nin AK Parti ile olan ilişkisine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldığı belirtildi. Bazı başkanların yerelde ittifakın bozulmaması için de temkinli davranılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

İSTİHDAM ŞİKAYETİ
Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in istihdam politikalarının eleştirildiği belirtildi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın bekletilen CV’ler olduğunu hatırlatması sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in partililerine de aynı bekletme yöntemini uyguladığını bazı başkanların ifade ettiği aktarıldı. Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın, istihdam konusunda Başkan Soyer için, ‘Biz partililer olarak, emekçiler olarak sokaklarda çalıştık. Biz gönderdiğimiz bir kişiyi bile Büyükşehir Belediyesi’nde işe aldıramıyorsak burada bir sıkıntı var’ minvalinde konuşma yaptığı iddia edildi.