GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Temmuz 2019 Perşembe 13:32

CHP’li Yücel’in 3’üncü durağı SP oldu: Sırada MHP ve HDP var!

31 Mart yerel seçimleri sonrasındaki süreçte AK Parti ve İYİ Parti’ye giderek birlik, beraberlik mesajları veren ve İzmir için yapılması gereken çalışmalarda ortak kararlar alınması gerektiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Yücel, SP İzmir İl Başkanı Hazırbulan’ı ziyaret etti. Yücel ayrıca MHP'ye ve HDP'ye ziyaret gerçekleştireceklerini açıkladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimlerin ardından start verdiği il başkanları ziyaret turuna Saadet Partisi’yle (SP) devam etti. 
Beraberindeki il yöneticileriyle birlikte SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ve il yöneticileri ziyaret eden CHP’li Başkan Yücel önemli açıklamalarda bulundu.  
Başkan Yücel ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i 12 Temmuz Cuma (Yarın) ziyaret edeceğini ifade etti. Yücel, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) de CHP olarak en kısa sürede gideceklerini açıkladı.

TUNÇ BAŞKAN EŞİT HİZMET EDECEK BİRİSİ
Buluşmada ilk olarak ev sahibi SP’li Hazırbulan konuştu. Hazırbulan, “Biz CHP ve Millet İttifakı’nı 3 büyük kentte tebrik ettik ama yine edelim. İnşallah hayırlısı olur. Tunç Bey’i de ziyaret ettik. Gördüğümüz kadarıyla herkese eşit hizmet edecek bir başkanımız seçildi. Sizlerin de destekleriyle İzmir’de güzel işler çıkar diye düşünüyoruz. İstanbul’da da Millet İttifakı seçim kazandı. İnşallah orada da güzel işler yapılır” dedi. 

MİLLETİMİZ SEÇİM YAŞAMAKTAN YORULDU
CHP’li Yücel ise, “Zor ve yorucu bir süreç atlattık. Milletimize ve halkımız seçim yaşamaktan yoruldu. Yerel seçimler zamanında gerçekleşti. 31 Mart yerel seçimleri ülkemizin demokratikleşmesi adına umut verici bir sonuç oluşturdu. Biz İzmir’de de bundan sonraki süreçte tüm siyasi partilerle görüşerek fikir alışverişinde bulunup onların da önerilerini alarak İzmir’in hizmet alması için birlikte çalışma yapmalıyız diye düşündük” açıklamasını yaptı. 

ERKEN SEÇİM HER AN OLABİLİR
Bir kez daha söz alan SP’li Hazırbulan, “Bir kutuplaşma süreci atlattık. Maalesef ki mevcut iktidar böyle bir süreçle seçime odaklandı. Çok şükür milletimiz buna pirim vermedi. Bu güzel bir şeydir. Sadece Urfa’da bir sıkıntı yaşandı. Tabanda onun dışında bir kutuplaşma meydana gelmedi. Bu gerginlik siyasetiyle bir yere varmak mümkün değil. Biz aynı gemideyiz. Siyasi partilerin bunu bilmesi gerekiyor. Yaşantılarımız farklı olabilir. Bu gemi su aldığında hepimiz sıkıntı yaşayacağız. Şu an inşallah seçimler yok. Erken seçim her an olabilir. İktidar bunu çok iyi başarabiliyor. Ortağı MHP ile birlikte biri var biri yok diyor, oluveriyor. En azından 4 yıl seçim olmayacağını varsayarsak hükümetin önünde ciddi ödevler var. Başta ekonomi... Seçimden çıktık, kazanan kazandı, kaybeden kaybetti. Mevcut hükümetin ekonomiye odaklanması gerekiyor. Akraba ekonomisi değil de liyakat ekonomisi oluştururlarsa güzel olur. Yanlış tarım politikalarıyla istediğimiz yerde değiliz. Milli eğitimi söylemeye gerek yok. Hepimizin çoluk çocuğu var. Her sene yeni sistem. Çocuklar da ne yapacağını bilemedi. En önemlisi şahsiyetli dış politika… Erbakan hocamız söylerdi diklenmek ayrı dik durmak ayrıdır. İnşallah dik duracak bir millet oluruz. Bir cumhurbaşkanımız var. Dışarıya karşı her zaman cumhurbaşkanımızın yanında oluruz ama dik duruşuyla… İzmir için de bizim siyasi parti olarak üzerimize düşen bir şey varsa her konuda yapmaya hazırız. Milletin menfaatine olan her noktada görevimizi yaparız” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’E NASIL KATKI KOYABİLİRİZ?
CHP’li Yücel ziyaretin sebebine açıklık getirirken, “Yerel seçilmeden sonra siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirerek İzmir’e nasıl katkı koyabiliriz noktasında bir birliktelik sağlamak gibi bir niyetimiz vardı. AK Parti ile başladık. Bu görevler ülkemize hizmet için yapılan görevler. Bizim temsil ettiğimiz kitle, taban, savunduğumuz ideolojiler farklı olabilir ama bu görevler devletimize, ülkemize ve kentimize hizmet edilmesi için yapılan görevler. Biz bu hizmet anlayışı içinde birlikteliği saplayabiliriz. Uzun süredir işgal eden ayrıştırıcı siyaset anlayışının bir faydası olmadığını herkes gördü. Özellikle partili cumhurbaşkanı meselesi var. Bu sistemin artık Türkiye’ye bir faydasının olmadığını iktidar partisi mensupları da görmeye başladı. Artık halk sandığa gitmekten yorulmuş durumda. Yerel seçimler süresinde yaşadık ama bundan sonraki süreçte ne olur, bu rahatsızlık ne kadar yayılır ve toplumun sesi haline gelir, bilemiyoruz. Bir referandum ya da erken seçim gündeme gelebilir. Buradaki düşüncemiz genel siyasetten ayrı bir şekilde İzmir’e etmektir. CHP bugün yerelde iktidar, yarın başka bir parti iktidar olabilir. Bugün AK Parti genelde iktidar yarın başka bir parti iktidar olabilir. Önemli olan halkın bize vermiş olduğu iktidar ya da muhalefet görevlerini layıkıyla yapabilmektir. Ben bunu Saadet Partisi ve diğer partilerle birlikte İzmir’de başarabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

SIRADA MHP VE HDP…
Yücel, ‘ziyaretler devam edecek mi?’ sorusu karşısında, “Yarın MHP’ye gideceğiz. HDP ile de en kısa sürede bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.