GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ekim 2017 Perşembe 13:42

CHP’li Sarıküse’den delegasyona genç bakış: Yüzde yüz arttırdık!

İl Gençlik Kolları Sinan Sarıküse, gençlerin oluşan delegasyon yapısında yer alması için, “Gençlerin yer almasını en üst seviyeye çıkardık. Yüzde yüz arttırdık diyebilirim. Bu da İzmir’e yakışıyordu. Olması gereken buydu. Yeterli mi? Değil... Daha iyisini yapmak boynumuzun borcudur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de mahalle delege seçimleri büyük ölçüde tamamlandı.

Kentin metropolünde ve kırsalındaki mahallelerde mevcut ilçe yönetimleri ve belediyelerin desteklediği listeler ile muhaliflerden oluşan kadroların nefes kesen yarışları yaşandı.

10 Eylülde start alan ve 15 Ekim’de sonlanacak süreçte önemli gelişmeler meydana gelirken İzmir’de gençlerin listelerde kendilerine hangi oranda yer bulduğu merak konusu oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreç öncesinde yaptığı açıklama ve tüzük gereği yüzde 10 kotası uygulanan genç partililer mahalle delegasyonlarının oluştuğu dönemde nasıl bir refleks gösterdi?

İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR’E YAKIŞAN BUYDU!

Sarıküse, “Birkaç mahallede pürüz ve itirazlar var. Onun dışında gençlik kotasıyla ilgili bir sıkıntı yok. Zaten biz süreçte gençler olarak toplantılar yapmıştık. Kendi mücadelemizle birlikte parti büyüklerimiz bize anlayışla yaklaştı. Bu dönemde gençlerin delegasyonda yer almasını en üst seviyeye çıkardık. Yüzde yüz arttırdık diyebilirim. Bu sadece mahalle delegasyonlarında kalmayacak. İlçe, il kongrelerine, genel merkez kanadına hatta parlamentoya kadar taşıyacağız. Bunlar bizim görevimiz. Bu süreçler hep planlandı. Bu kararlar ana kademelerle değil gençlerle planlandı. Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizin desteğiyle bir hedefe ulaştık. Bu da İzmir’e yakışıyordu. Olması gereken buydu. Yeterli mi? Değil... İlerleyen dönemde biz olmasak da gelen arkadaşlarımız bunu daha ileriye taşıyacak. Gelinen noktada gençlik kazandı. Bugüne kadar söz vermiştik ve yaptık. Daha iyisini yapmak boynumuzun borcudur.İnandık, çalıştık, söz verdik ve yaptık. Süreçte emekleri olan il yönetim kurulumuza, İlçe başkanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve en önemlisi de bu mücadelenin kahramanları gençlik kolları başkanlarımız ve gençlik örgütlerimize minnettarım” ifadelerini kullandı.