GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2021 Pazartesi 20:36

CHP'li Polat'tan Erdoğan'a 'Karabağlar çıkışı'

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karabağlar ile ilgili ifadelerine yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu ortamda, “Sayın başkan da burada şu Karabağlar’ı ne zaman farklı bir hale getireceğiz? Modern bir şehir haline getireceğiz. Doğrusu bunun özlemi, hasreti içindeyim. Güzel İzmir’imize o bölge bu haliyle hiç yakışmıyor” ifadelerine yanıt verdi.

Erdoğan’ın Karabağlar hakkındaki ifadelerine CHP’den ilk tepki İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan geldi. Polat sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

"Karabağlar’da 2012 yılında 17 mahalleyi içeren 540 hektarlık alan Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi’nin haberi olmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. 9 yıldır dönüştürülmeyen alan için iktidar hangi mantıkla modern bir kentten bahsediyor?

Karabağlar’ın gelişimi ve bilime olan destek için, 80 hektarlık alan belediye meclisinden oybirliğiyle 'üniversite alanı' olarak geçmişken, neden konut ve AVM yapılsın diye çırpınıyorsunuz?

İmar planı olmayan alana, umut tacirliği yaparak ‘kura çekimi’ yapan siz değil misiniz?

Arlı arından utanır; arsız onu korkuttum sanır.

Kimse İzmir halkının hafızası ile dalga geçmesin. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve İlçe Belediye Başkanlarımız gerekli özveriyi göstermektedir."