GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2019 Perşembe 11:54

CHP'li Beko'dan 'THK'ya kayyum' çıkışı!

Türk Hava Kurumu’nun yönetimine kayyum atanmasını kınayan CHP'li Beko, bunun Atatürk değerlerine yapılan bir saldırı olduğunu ve kuruma kayyum atanarak İzmir yangınında uçakları kullandırılmayan kurumda yaşananların üstünün kapatılacağını savundu.

Türk Hava Kurumu’nun yönetimine kayyum atanmasını kınayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, bunun Atatürk değerlerine yapılan bir saldırı olduğunu ve kuruma kayyum atanarak İzmir yangınında uçakları kullandırılmayan kurumda yaşananların üstünün kapatılacağını savundu. 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Türk Hava Kurumu (THK) yönetimine aralarında eski Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın da bulunduğu üç kişilik kayyum atanarak bir takım gerçeklerin üstünün kapatılacağını söyledi. İzmir’de yüzlerce hektarın yandığı büyük yangında ‘neden uçakları kullanılmadı’ şeklinde gündeme gelen THK ile ilgili o dönemde soru önergesi de veren CHP’li Beko, “Atatürk değerlerinden biri olan kurumun yangın söndürme uçaklarında hiçbir sorun olmadığı halde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bilinçli olarak kullandırtılmayarak önce yangınlarda şimdi de kayyum atanarak THK itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Avrupa’nın en büyük özel uçak yangın hava söndürme filosuna sahip olduğu bilinen, 36 yıldır yaklaşık 26 bin saat yangın söndürme uçuşu gerçekleştirmiş; başta Antalya, Bodrum, Çanakkale, İstanbul ve İzmir olmak üzere 2 binin üzerinde orman yangınına müdahale eden THK’nın kayyumla yönetilmesi tam bir akıl tutulmasıdır, skandaldır” dedi.

KAYYUMUN ARDINDA ÖZELLEŞTİRME VAR!
Tarım ve Orman Bakanı’nın cevaplaması istemiyle yangınlarda uçakların neden kullanılmadığını içeren soru önergesine cevap verilmediğini ifade eden Beko, şunları dile getirdi: “Sorularımızla İzmir’de, Muğla’da çıkan yangınlarda kullanılmayan, altından Tarım ve Orman Bakanlığınca ihalelerin çok daha yüksek paralarla havacılıkla ilgisi olmayan şirketlere verildiği çıkan THK’nın nereye sürüklenmeye çalışıldığını kamuoyuna açıklanmasını istemiştik. Hem yurt içinde hem de yurt dışında deneyim sahibi böyle bir kurumla bu dönemde işbirliğinizin devam etmiyor oluşunun sebebini sorduk. Bir ihmal varsa sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istedik. Ancak henüz bizim soru önergemize cevap bile verilmeden kuruma kayyum atandı. Gerçeklerin üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Çünkü ihaleler havacılıkla ilgisi olmayan ‘yandaş’lara verildi. Atatürk’ün ‘istikbal göklerdedir’ diyerek bizlere emanet ettiği en büyük değerlerden olan ve Avrupa’nın gözdesi haline gelen kurum AKP tarafından itibarsızlaştırılıp içi boş bir hale getirildi. Kayyumdan sonra sıra özelleştirmeye gelecek. AKP’nin özelleştirme taktiği önce kurumu itibarsızlaştırıp kayyum atamak oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında değerlerimize sahip çıkacak ve bunların hesabını soracağız. CHP iktidarına az kaldı, bunları başımızdan defetmeye, kurumlarımızı ve ülkemizi ellerinden kurtarmaya az kaldı.”