GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2019 Perşembe 14:27

CHP’li Bayır: Soyer tüm başkanlardan farklı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Kırsaldaki kalkınmada Aziz Bey’in yaptıklarına devam edeceğini ve kadınların sadece evde değil ekonomide de yer almasını sağlayacak çalışmalar olduğunu biliyorum. Projeleri hayata geçtiğinde kişi başına düşen gelirin oldukça yükseleceğini düşünüyorum”  dedi.

EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Geride kalan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayır önemli mesajlar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasına ve orada oyların başında tutulan nöbetlere dair konuşan Bayır İzmir özelinde de açıklamalarda bulundu.

“VATANDAŞLAR ‘MAZBATAYI ALMADAN İZMİR’E GELME’ DİYORLARDI!”
Bayır, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasını almasına ve orada tuttukları nöbetlere dair konuşan Bayır, “Başka bir alternatifim yoktu. İzmirliler telefonlar arıyorlardı, mesaj atıyorlardı, ‘mazbatayı almadan gelme, seni İzmir’e almayız’ diyorlardı. Biz de son ana kadar bekledik. Mazbatayı almanın mutlu sevincini yaşıyorum. Orada nöbetteydik, çuvalların üzerinde yatıyorduk, eski yeni birçok arkadaşımız bize katkı sağladılar. Bu sürede telefonlar hiç susmuyordu. Sadece İzmir ve Türkiye’den değil Avustralya’dan bile arıyorlardı. ‘İstanbul ne olacak?’ deniyordu. Almanya’da ya da başka bir yerde yaşayan insanları neden İstanbul ilgilendirsin? Mesele İstanbul değildi, memlekette demokrasi var mı yok mu? İnsanlar bunu merak ediyordu” dedi.

“HİLE HURDA YOK, SEÇMEN İKTİDARDAN HESAP SORDU”
Seçimlere hile karıştığının Cumhur İttifakı mensuplarınca iddia edilmesini değerlendiren Bayır, “Hileyi hurdayı biz onlardan öğreniyoruz. Hadi İstanbul’u öyle kaybettiler. Ankara’yı, Antalya’yı, Bolu’yu, Adana’yı nasıl kaybettiler. Seçim sonuçlarında hiç hile hurda aramasınlar. Bu seçim sonuçları mutfağı yanın yerine dönenlerin, çocuğuna iş bulamayanların iktidardan hesap sormasıdır. Gerçek bu! Kimse bunun dışında bir şey aramasın” diye konuştu.   

“SANDIKLARI ABLUKAYA ALDIK”
Sandıklara sahip çıkıldığını söyleyen Bayır iktidarın düşüşe geçtiğini ifade etti. Bayır, “Geçmiş seçimlerde vatandaşlar, ‘sandığa gideceğiz ama siz bizim oylarımıza sahip çıkmıyorsunuz’ diyordu. Haklılık payları vardı. Bazı bölgelerde sayımızın azlığından dolayı sandıklara bazen sahip çıkamadığımız durumlar oluyordu. Bu kez sandıklara sahip çıktık. Sandıkları tam bir ablukaya aldık. Hile hurda yapılmasına izin verilmeyecek tedbirler almıştık. Whatsapp guruplarında İstanbul’da herhangi bir şey olduğunda direkt haberdar oluyorduk. Önceki seçimlerde halk AKP’ye sarı kart 31 Mart’ta da kırmızı kart gösterdi. Büyük kentleri AKP’nin elinden aldı. Bu tip partilerin çıkışı olduğu gibi inişleri de oluyor. Ekonomi bunları bitiriyor. AKP’nin 2023 sonrası tabela partisi olacağını düşünüyorum. Yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi gidiyorlar. Artık iflah olmazlar” açıklamasını yaptı.

“REKOR OY DİYORLAR, BUNA KATILMIYORUM…”
Yerel Seçimlerde İzmir’in ilçelerinde alınan sonuçları değerlendiren Bayır, “Bizi hem şaşırtan hem de üzüldüğümüz bize olup kaybettiğimiz 3 ilçe var. Bergama, Bayındır ve Aliağa konusunda neden kaybedildiğini oturup konuşmamız lazım. Kemalpaşa’yı aldık, bu önemli bir şeydi. Kiraz konusunda bizim yapacağımız bir şey yok, İYİ Parti’ye bırakmayalım demiştik veya farklı önerilerde bulunarak uyarmıştık. Burada bir yönetim hatası oldu, kaybedildi. Öte yandan Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılması çok isabetli oldu ve seçim kazanıldı. İzmir’e bakıldığında geçmiş seçimlere göre başarısız diyemeyiz. Aldığımız oy rekor oy rekor oy olarak lanse ediyorlar ben buna katılmıyorum. İlk defa ittifak ile seçime girdik, daha önce Aziz Bey tek başına almıştı o oyları. Ben daha önce de söylemiştim yüzde 65’in altını başarısızlık sayarım demiştim. Bize şok yaratan 3 yeri masaya yatırıp düşünmemiz gerekir. Bir seçim sonrası değerlendirmesini önümüzdeki günlerde il başkanımız milletvekilleri ile birlikte masaya yatıracaktır. Bu seçimler oldu bitti, önümüzdeki 5 yıla bakalım demek için önce bugüne bakmalıyız, bugün yaptığımız hatalar yarın bize rehber olmalı” dedi.

 “SOYER’İN SANAT AŞKI SİYASETİN ÖTESİNDE”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında konuşan Bayır, “Biz Tunç Soyer’in sanata olan aşkının siyasetin önünde olduğunu biliyoruz. Tarihi Havagazı aslında halkın malı olan bir yerdi, İzmir’in parası ile İzmir’e kazandırıldı. Ben Tunç Soyer’in bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan başkanlardan biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Kırsaldaki kalkınmada Aziz Bey’in yaptıklarına devam edeceğini ve kadınların sadece evde değil ekonomide de yer almasını sağlayacak çalışmalar olduğunu biliyorum. Projeleri hayata geçtiğinde kişi başına düşen gelirin oldukça yükseleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU GEMİYİ YÜRÜTMEMİZ LAZIM…”
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasını da değerlendiren Bayır, “AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasından bir gün önce benim kendisine verdiğim bir cevap vardı. Kendisinin çok kötü bir demeci vardı. Ben de bunun yakışmadığını belirten bir cevap vermiştim. Bu konuda şakalaşma da olmuştu. İl başkanları kentlerinde genel başkanları temsil eder. Siyasetçi olarak birer sorumluluğumuz var. Bu gemiyi yürütmemiz lazım, bu gemi battığında her partili zarar görecek. Bunu kimseyi ötekileştirmeden yapmamız lazım. Önümüzdeki süreçte belediyelerimizin performansı çok önem taşıyor. İnsanlar artık bunu görüp, biz artık CHP’yi iktidara getirmeliyiz desinler” dedi.