GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2021 Cumartesi 13:51

CHP’li Bakan'dan ‘Gördes Barajı’ isyanı: Bunun hesabını soracağız!

DSİ 2’nci Bölge Eski Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın yıllardır su tutmayan Gördes Barajı’nın yapım sürecindeki suiistimaller yönelik yaptığı çarpıcı iddiaların ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan açıklama geldi. Bakan açıklamasında “Gördes Barajı'nın yapımından sorumlu olanlardan da devleti ve kamuyu zarara uğratanlardan da bunun hesabını soracağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’e su vermesi için yapılan ancak bir türlü su tutmaması sebebiyle kamuoyunda “dibi delik baraj” olarak nitelendirilen Gördes Barajı ile ilgili olarak DSİ 2’nci Bölge Eski Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın yaptığı açıklamalar yankı uyandırdı.

- DSİ ESKİ BÜROKRATI GÖRDES'TEKİ ACI GERÇEĞİ ANLATTI: MALİYETTEN KAÇILDI, SANİYEDE 2 BİN LİTRE SU KAÇAĞI!

Barajın yapımının planlama aşamasında olan ve bölgenin karstik yapısı sebebiyle yetkililerin maliyet ve zaman tasarrufuna giderek gerekli önlemleri almaması sebebiyle su kaçağının önlenmediğini söyleyen DSİ 2’nci Bölge Eski Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın değerlendirmelerine ilişkin olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı.

Bakan açıklamasında "İzmir'e suyu biz getirdik" diyenler... "Gördes'in dibi delik" dediğimizde zoruna gidenler... Bakın; "dibi delik" dediğimiz baraj saniyede 2 bin litre su kaçırıyormuş! Bu sefer biz demiyoruz, DSİ'nin eski bürokratı anlatıyor. Saniyede 2 bin litre su kaçıran Gördes Barajı; 2011'den beri DSİ'nin taahhüt ettiği 590 milyon metreküp suyun 137 milyon metreküpünü verebildi İzmir'e. DSİ; 10 yıl boyunca, hiç su vermediği 3.5 yıl da dahil olmak üzere, bu suyu vermiş gibi İZSU’dan tahsilat yapmaya devam etti.  Bu konuyu Meclis'e taşıyacak; hem Tarım ve Orman Bakanı'na soracağım hem de iklim komisyonunda gündeme getireceğim. Gördes Barajı'nın yapımından sorumlu olanlardan da devleti ve kamuyu zarara uğratanlardan da bunun hesabını soracağız” dedi.