GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2019 Cuma 15:50

CHP’de büyük buluşma: Kocaoğlu ve Soyer'den önemli mesajlar!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in çağrısı üzerine toplanan mevcut belediye başkanları yeni aday gösterilecek isimlerin arkasında kenetlenerek duracakları noktasında fikir birliğine vardı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, “Bizler yapacaklarımızı anlatacağız. Ekonomiyi anlatacağız. Bunun haricinde başka bir şey yok” dediği aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel liderliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve görevde olan 22 belediye başkanı bir araya geldi.

Aday belirleme sürecinin geride kalması ve İzmir’de büyük değişimin yaşanmasının ardından Tarihi Asansör’de gerçekleşen zirvede yeni dönem için aday gösterilen isimler yer almadı.

Toplantıya mevcut başkanların tamamına yakının katıldığı belirtildi. Ayrıca yurt dışında olmasını mazeret olarak gösteren 1-2 başkanın da buluşmada yer almadığı ifade edildi.

Toplantıda başkanların yeni döneme ilişkin hazırlanacak yol haritasına katkı vermek istediklerini belirttikleri öğrenildi. Aday olan isimlere destek vermeye hazır olduklarını aktaran başkanların ‘daha fazla ilçeyi nasıl kazanabiliriz, bu noktada çalışma yapmamız gerekiyor’ noktasında görüş birliğine vardıkları vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun buluşmada söz alarak, “Bizler yapacaklarımızı anlatacağız. Ekonomiyi anlatacağız. Bunun haricinde başka bir şey yok” dediği öne sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise, “Biz başkanımızın bıraktığı yerden bayrağı daha yukarı taşıyacağız. Onun planladığı projelerden başlayarak devam edeceğiz” şeklinde konuştuğu aktarıldı.