GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2021 Salı 21:21

CHP Menemen'de beklenen karar... Üç üyenin disiplin yolculuğu başladı

Başkanvekilliği seçiminde AK Parti adayı Aydın Pehlivan'a oy vererek CHP Grup kararına uymayan Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge, borçlanma yetkisi talebinde de grup kararı dışında hareket etmişti. İlçe yönetimi, bu üç üyenin disiplin dosyasını oluşturup İl Başkanlığı'na gönderme kararı aldı

EGEDESONSÖZ - CHP Menemen İlçe yönetimi, hem Belediye Başkanvekilliği seçiminde hem de Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın 65 milyon lira borçlanma yetkisi talebinde grup kararına aykırı oy kullanan üç Meclis üyesi için beklenen kararı aldı. CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan başkanlığındaki toplanan yönetim kurulu, grup kararına uymayan Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında disiplin dosyasını oluşturmak için harekete geçti. İlçe yönetimi, Ünal, Aydın ve Yiğit'in savunmalarını aldıktan sonra hazırlanacak dosyayı İl Başkanlığı'na gönderecek; İl yönetimince görüşüldükten sonra da İl Disiplin Kurulu'na gönderilecek.

-MENEMEN'DEKİ ÇATLAĞA EL KONULDU: O ÜÇ İSİM DİSİPLİNE!

İL BAŞKANI YÜCEL, "DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILACAK" DEMİŞTİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediye Meclisi'ndeki CHP'li üç üyenin, Belediye Başkanvekilliği seçimi sırasında da grup kararı dışında hareket ettiğini, borçlanma talebinin oylandığı dünkü oturumda da aynı şekilde grup kararına uymadıklarını belirterek, disiplin sürecinin başlatılacağını duyurmuştu.

İLÇE YÖNETİMİ, SAVUNMA İÇİN TEBLİĞAT GÖNDERECEK

CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, yönetim kurulu olarak, disiplin sürecinin başlatılması adına, adı geçen üyelerin savunmalarının alınacağını, daha sonra dosyanın İl'e gönderileceğini bildirdi. Savunma vermeleri için tebligatların gönderileceğini belirten Başkan Erdoğan, "Başkanvekilliği oylamasından itibaren yürütülen çalışmalardan elde edilen bilgiler ve son Belediye Meclis toplantısında yaşanan olumsuz gelişmeler, bir takım önemli tespitleri beraberinde getirmiştir. Partimizin aldığı grup kararlarına uymayan Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında gerekli disiplin sürecini başlatmak adına ilgililerin savunmaları alınarak, dosyaları tarafımızca hazırlanacaktır" açıklamasında bulundu.